Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig

Poslanstvo Pionirske je spodbujanje branja in opozarjanje na kvaliteto produkcije slovenskih knjig za otroke in mladino. Zato vsako leto pripravimo Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki je nepogrešljiv pri strokovnem delu, knjižnični vzgoji in v pomoč pri naročanju knjig za knjižnice. Namenjen je tudi posameznikom, ki jim ni vseeno, kaj njihovi otroci berejo.

Naročilo priročnika - priročnik je pošel, lahko pa do njega dostopate v virtualni obliki v arhivu priročnikov spodaj

Letošnji Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2020 nosi naslov O ČRTAH IN LUKNJAH. Med 384 podrobneje predstavljenimi dobrimi knjigami je 101 z znakom za kakovost zlata hruška. Na 174 straneh prinaša tudi vse doslej uveljavljene vsebine, kot so statistika, pregled kakovostnih mladinskih filmov, pregled slovenskih nagrad za mladinsko književnost ter številna bibliografska in priročna kazala.

Redna cena posameznega izvoda Priročnika je 30,00 EUR. Poleg priročnika boste prejeli tudi zgibanko zlate hruške.

Naročilo lahko oddate preko spletnega obrazca

Izdajo publikacije sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Več o priročniku

Arhiv priročnikov

Spoštovani založniki! Včasih do informacije o izidu knjig za otroke in mlade na knjižnem trgu pridemo po zaključku redakcije Priročnika. Zato vas, založnike in samozaložnike, ki želite, da je vaša knjiga vključena v Priročnik, prosimo, da nas na izid opozorite na naslov: pionirska@mklj.si.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri