Na vsebinoNa glavni meni

LinkINjob: job-hunting with the help of librarians

Trajanje

2014 – 2016

Cilji

Izobraževanje knjižničarjev za delo z brezposelnimi ter oblikovanje različnih učnih in motivacijskih aktivnosti za brezposelne v splošnih knjižnicah.

Ciljna skupina

brezposelne osebe in zaposleni v splošnih knjižnicah

Opis

Projekt LinkINjob: job-hunting with the help of librarians smo v okviru programa Erasmus +, KA 2 – Strateška partnerstva v izobraževanju odraslih oblikovali v sodelovanju s splošnimi knjižnicami iz Bolgarije, Irske, Romunije, Avstrije, Litve in Finske. Mestna knjižnica Ljubljana nastopa v vlogi koordinatorja projekta.

Glavni rezultat projekta je e-Priročnik dobrih praks za pripravo in izvedbo učnih aktivnosti za brezposelne. V okviru projekta smo pripravili analizo nacionalnih politik brezposelnosti in dobrih praks izobraževalnih dejavnosti za brezposelne v posameznih sodelujočih državah ter oblikovali in izvedli izobraževalni program za knjižničarje, ki pripravljajo in vodijo učne aktivnosti za brezposelne. V zadnji fazi projekta smo partnerji pripravili in izvedli 32 učnih aktivnosti za brezposelne, od katerih jih je deset temeljilo na uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije.

S pomočjo izboljšanega znanja knjižničarjev in uporabe inovativnih izobraževalnih metod želimo izboljšati znanje in zaposlitvene možnosti brezposelnih v sodelujočih državah, v splošnih knjižnicah razviti nove dejavnosti za delo z brezposelnimi in vzpostaviti nova sodelovanja med področjem izobraževanja in trga dela v vseh sodelujočih državah.

Stik

Simona Šinko

e-Priročnik