Na vsebinoNa glavni meni

Multi-kul-praktik

Multi-kul-praktik na zabaven način širi obzorja o izbrani državi. Skupaj beremo in poslušamo zgodbe, se učimo pesmi in novih besed v tujem jeziku. Odkrivamo zanimive običaje in praznovanja, se poglobimo v zgodovino predstavljene države, njeno umetnost ter v širno bogastva narave.

JAPONSKA

Obožuješ japonsko kulturo, mange, videoigre ali robotiko? Pridruži se nam v Knjižnici Prežihov Voranc na treh posebnih popoldnevih, ki jih pripravljamo prav za vas. Knjižnica vam bo s posebnimi dogodki na voljo tri petke. To pomeni, da se boste lahko zabavali tudi potem, ko bo knjižnica za ostale obiskovalce že zaprla svoja vrata.

Zakaj so rdeča nit letošnjih dogodkov Multi-kul-praktika pike?

Res je, da se rdeča pika pojavlja na japonski zastavi. A to ni vse. Z upodobitvijo pisanih pik smo se želeli pokloniti delu znamenite japonske umetnice Yayoi Kusama. Ta je postala prepoznavna zaradi velike množice pik, ki krasijo njena umetniška dela, prostore in oblačila. Kot je svoj pogled na pike opisala sama, je »naša Zemlja le majcena pika v milijonski množici zvezd v vesolju. Pike predstavljajo pot v neskončnost. Ko naravo in svoje telo izrišemo s pikami, postanemo del enosti našega okolja.«

 

arhiv

ITALIJA Brazilija HRVAŠKA Francija