Na vsebinoNa glavni meni

TECH.LIBRARY

TRAJANJE

2020–2022

Cilji

Izmenjava dobrih praks med sodelujočimi organizacijami, izboljšanje kompetenc knjižničarjev za področje IKT, vzpostavitev mednarodne mreže knjižnic za sodelovanje pri odgovarjanju na potrebe slepih in slabovidnih uporabnikov.

Ciljna skupina

zaposleni v splošnih knjižnicah, slepi in slabovidni uporabniki

Opis

Mestna knjižnica Ljubljana kot partner sodeluje pri projektu TECH.LIBRARY v programu Erasmus+, KA2: strateška partnerstva v izobraževanju odraslih. Projekt je namenjen izboljšanju storitev splošnih knjižnic za slepe in slabovidne uporabnike, kar želi doseči preko uporabe IKT orodij in usposabljanja zaposlenih v knjižnicah. V projektu poleg Mestne knjižnice Ljubljana sodeluje še šest partnerjev iz petih evropskih držav, in sicer:

  • Unione della Romagna Faentina (Italija),
  • ARGO di Donda Andrea e C. snc (Italija),
  • Gradska knjižnica Rijeka (Hrvaška),
  • Regionalna narodna biblioteka “Petko Rachev Slaveikov”, Veliko Tarnovo (Bolgarija),
  • Valmiera Municipality (Latvija),
  • Biblioteca Nationala a Romaniei (Romunija).

Aktivnosti predvidene v projektu so: izmenjava primerov dobrih praks, študijski obiski med partnerji, izdelava spletne platforme, video učnih gradiv in priročnika, organizacija mednarodnih projektnih srečanj in strokovnih konferenc.

Rezultati projekta

Povezave

ZAKLJUČNA KONFERENCA ZMOREMO – VIDETI NAPREJ

Na mednarodni strokovni konferenci Zmoremo – videti naprej, ki je potekala 17. 11. 2022, so predavatelji iz raznolikih organizacij predstavili svoje odlično delo s slepimi in slabovidnimi.

Program

Prezentacije prispevkov:

Literatura o branju oseb z okvaro vida

Podpora Evropske komisije za pripravo te publikacije ne pomeni potrditve vsebine, ki izraža le mnenja avtorjev, in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Stik

dr. Simona Šinko

Mateja Lesar