Slike Vide Praznik

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Začetek dogodka: sreda, 02 oktober 2019

Konec dogodka: sreda, 30 oktober 2019

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Vida Praznik je slikarka, rojena v Šentjerneju. Pred dvema desetletjema se je intenzivno začela posvečati umetnosti. Želja po risanju je v njej tlela več let. Pred 20 leti pa so se oblike in barve iz njene duše zlile na platno. Prek likovnih tečajev pod vodstvom različnih mentorjev ves čas izpopolnjuje svojo tehniko. Motive z velikim občutkom in premišljenostjo prenaša na slikarska platna.
Po duši je raziskovalka.....Ustvarja v akrilu, akvarelu in grafiki.
Okolje, v katerem živi, jo nagovarja, da najraje izraža barvno harmonijo narave, ljudi in dogodkov, ki odstirajo globljo plat njene osebnosti. Zato njene stvaritve nikogar ne pustijo ravnodušnega. Pripovedujejo, vzdramijo in navdušijo.

Sodeluje na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Najbolj je ponosna na samostojne razstave. Do zdaj je postavila že 12 svojih samostojnih razstav.
Je prejemnica številnih nagrad Zveze likovnih društev Slovenije. To jo opogumlja in potrjuje, da je na pravi poti. Iz svoje iskrenosti, strasti do ustvarjanja in iz dejstva, da je njen talent prepoznan tudi v strokovnih krogih, črpa moč, da je s srcem in dušo povsem predana likovni umetnosti.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri