Brez okvira – Dejan Kobilica

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Začetek dogodka: ponedeljek, 02 marec 2020

Konec dogodka: torek, 31 marec 2020

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Ljubiteljski slikar Dejan Kobilica (rojen l. 1967 v Ljubljani) razstavlja abstraktne prizore, v katerih se z eksperimentiranjem poskuša izraziti na čim bolj samosvoj način. Ustvarja v dveh tehnikah: olju na platno z minimalističnimi simetričnimi oblikami, z debelejšimi nanosi barve, ter akrilu oziroma mešani tehniki z različnimi teksturami.

Slike so namenoma brez naslovov, saj naj ne bi imele same po sebi nekega točno določenega pomena, kar pa ne pomeni, da ga nimajo. Vsak gledalec naj ima lastno interpretacijo ter občutke in s tem je namen dosežen.

V preteklosti se je ukvarjal predvsem z grafičnim oblikovanjem in fotografijo, dokler ni poizkusil s slikanjem na platno, ki ga je navdušilo in popolnoma zasvojilo. Od bolj realističnih začetkov, kot so pokrajine, portreti, akti in podobno, ga je pot vodila do bolj abstraktnih prizorov, kjer se z eksperimentiranjem poskuša izraziti na čim bolj samosvoj način.

Udeležil se je več slikarskih tečajev pod mentorstvom akademske slikarke Nataše Jan Virant, mag. umetnosti.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri