Na vsebinoNa glavni meni

S3P – natečaj za najboljši strip

S3P je PREKLETSTVO

S3P je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja, risanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja možnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju. Natečaj za najboljši strip razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana.

od 15. novembra 2021 do 15. marca 2022

  • Rad pišeš in rišeš? Imaš med 15. in 25 let?
  • Sestavi stripovsko zgodbo na temo PREKLETSTVA in imej v mislih, da leta 2022 beležimo 100-letnico odkritja grobnice faraona Tutankamona.
  • Strip naj bo v slovenskem jeziku, lahko je narisan v poljubni tehniki, ima naj največ 5 strani, predhodno ne sme biti objavljen, sodeluješ lahko le z enim delom.
  • Pošlji ga do 15. marca 2022: s3p@mklj.si v PDF formatu.
  • Zraven posreduj ime/priimek/leto rojstva/stalni naslov/e-naslov/davčno številko (žirija nima dostopa do omenjenih podatkov). Strokovna žirija bo izbrala tri najboljša dela, ki bodo objavljena: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na spletni strani Trubarjeve hiše literature. Vsa tri najboljša dela bodo nagrajena, razglasitev in javno branje pa bosta potekala junija 2022 na posebni zaključni prireditvi.
  • Prvonagrajenec/-ka dobi mesto člana strokovne žirije natečaja S3P leta 2023.

Pravila in pogoji sodelovanja

Nagrajenka 2021

S3P

Na natečaj za najboljši strip, ki je potekal v znamenju 130-letnice iznajdbe zadrge, smo prejeli prispevek Manuele Subotić (mentorica: Nataša Ujčič). Prednostno je v strip umeščena slika in z njo striparka pravzaprav niza celotno zgodbo, besedni komentarji pa se pojavilo sporadično, le toliko in le tam, kjer je to nujno potrebno za razumevanje dogajanja. Vsebina je večno aktualna, nerazumevanje oz. težko vključevanje drugačnih v družbo. Ker je dogajanje postavljeno v vsem poznano šolsko okolje, se bralec zlahka poistoveti z glavnim likom. Vizualno se strip zelo približa obliki mange. Stripovsko delo z naslovom Zadrga je strokovna žirija v sestavi Tjaša Šesek, Pia Nikolič in Miha Hančič, nagradila kot edini prejeti prispevek v kategoriji.

Arhiv