Strokovne srede

Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev ter širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo od leta 1972 vsako drugo sredo v mesecu.

48. cikel Strokovnih sred bo, poleg rednih tem informativnega dela (Ob začetku nove bralne sezone, MEGA kviz, Priročnik in pogovor z dobitniki priznanj zlata hruška 2019), z osrednjim aprilskim simpozijem obeležil 10. obletnico podelitve priznanj zlata hruška. 

Datum in lokacija

Strokovne srede se običajno pričnejo ob 10. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča in se zaključijo predvidoma ob 13. uri. 

Program strokovnih sred 2020

48. cikel Datum Tema Kotizacija / EUR

 

  IZOBRAŽEVALNI

DEL

27. januar Pes pa v smeh* /
29. januar Prvotnost*
/
30. januar Atlas mitov* /

15. april

Simpozij Ugriznimo v zlate hruške

(Vabilo) (Prijavnica)  prestavljeno na 2021

50,00

 

 

INFORMATIVNI

DEL

9. september

Začetek nove bralne sezone - ne bo izvedeno

/
21. oktober Predstavitev 15. cikla Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza - dogodek v živo odpade. 

Navodila za reševanje MEGA kviza si lahko ogledate TUKAJ. (Prispevek je bil pripravljen v okviru simpozija Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS z naslovom 60 LET BRANJA POD POVRŠJEM).

/
18. november Predstavitev Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2020 - dogodek v živo odpade. Vabljeni, da si ogledate predstavitevKinodvor, Kinoigrišče in priporočilni seznam filmov za mlade /
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 * Dogodki se izvajajo v okviru Tedna zlatih hrušk v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani, s pričetkom ob 18. uri.

 

Arhiv gradiva Strokovnih sred

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri