Zgodilo se je

16. april 2019, Knjižnica Otona Župančiča

Z biologinjo, urednico revije Svet ptic, operno pevko, skratka z umetnico Petro Vrh Vrezec, smo na zaključni prireditvi pravljičnih ur, ki jih imata legendarna Ida in Tone, prijetno zažvrgoleli vsi, ki smo prišli ob 17. uri na mladinski oddelek knjižnice.

11. april 2019, Trubarjeva hiša literature

Denis Poniž se je rodil leta 1948 v Ljubljani. Po opravljeni maturi leta 1967 se je vpisal na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, smer Primerjalna književnost in literarna teorija. Leta 1974 je na taisti Filozofski fakulteti opravil interdisciplinarni magisterij s področja numeričnih estetik, 1980 je z doktorsko disertacijo z naslovom Pojav in pomen numeričnih in eksperimentalnih estetskih teorij v slovenski literarni znanosti doktoriral na Filozofski fakulteti Univerze v Novem Sadu.

9. april 2019, Trubarjeva hiša literature

Literarno novinarstvo je žanr, ki združuje lastnosti novinarskega in literarnega pisanja. Gre za novinarska besedila, ki se berejo kot zgodbe, a je v njih vse res. Kakšno osnovo ima literarno novinarstvo in kam se razvija danes? Kako besedila, ki terjajo čas in poglobljeno raziskavo, obstajajo v času, ki favorizira hitrost, šok in neprenehno sledenje sprotnemu dogajanju doma in po svetu? Več o tem v pogovoru med Andrejem Stoparjem in Leonoro Flis.

9. april 2019, Trubarjeva hiša literature

Knjiga je pustolovska zgodba o več kot tisoč kilometrov dolgem kolesarskem popotovanju bratrancev Lada Pirca in Staneta Abeta leta 1937 po delu takratne Dravske banovine, po Avstriji in delu Nemčije. Zgodba oriše osebne in širše družbeno-politične okoliščine njunega izleta in tistega časa ter predstavi kraje ob poti. Avtor literariziranega zapisa popotovanja mladeničev je Janez Pirc, Ladov vnuk.

4. april 2019, Knjižnica Glinškova ploščad

Poslanica ob mednarodnem dnevu knjig za otroke povzame prijetno popoldne, ki smo ga preživeli na vrtu pred Knjižnico Glinškova ploščad. Knjiga je bila rdeča nit in tista, ki nam je pomagala, da smo se tudi letos zbrali v lepem vremenu, velikem številu in prijateljskem vzdušju.

10. april 2019, Knjižnica Otona Župančiča

V sodelovanju z Učnim centrom Mestne knjižnice Ljubljana smo 10. aprila 2019 v Knjižnici Otona Župančiča priredili srečanje April v MKL: Mestna knjižnica Ljubljana inovativno za vas, na katerem smo predstavili nove in splošno uporabne rešitve iz naših knjižnic z namenom spodbujanja sodelovanja pri oblikovanju novih storitev. Dogodka so se udeležili direktorji knjižnic ter njihovi sodelavci in izmenjali smo si marsikatero izkušnjo in idejo.

 

 

 

 

4. marec - 6. april 2019, Knjižnica Prežihov Voranc

Letos smo se pri projektu Multi-kul-praktik posvetili naši sosedi, Hrvaški, bolj natančno Hrvaškemu Zagorju in legendi, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško. O kateri legendi je govora? O legendi o prepovedani ljubezni med Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško.

4. april 2019, Cankarjev dom

11. Kulturni bazar, ki se je letos odvijal 4. aprila v Cankarjevem domu, je že tradicionalno enodnevno strokovno usposabljanje za strokovne delavce vzgoje, izobraževanja in kulture, ki v svoje delo vključujejo kulturno-umetnostno vzgojo. Poteka ob podpori in sodelovanju različnih ministrstev ter kulturnih ustanov iz vse Slovenije. Na prireditvi se zvrstijo prireditve in predstavitve kulturnih vsebin, predavanja, delavnice, ogledi razstav ter nastopi ustvarjalcev.

25. marec 2019, Knjižnica Zadvor

Ste kdaj pomislili, da študentsko življenje ni samo zabava, raziskovanje sveta in včasih tudi malo študija? V resnici se številni študentje spopadajo z nikoli izrečenimi nevšečnostmi, ki jim lahko kolo usode zavrtijo popolnoma v drugo smer, kot so si jo sprva začrtali. V literarnem prvencu Mihe Indiharja so predstavljene ravno takšne resnične zgodbe iz študentskega življenja, s katerimi se študentje vsakodnevno soočajo in jih rešujejo nekoliko po svoje.

18. marec 2019, Knjižnica Prežihov Voranc

Srečanje v tednu poezije je bilo namenjeno štirim velikim: Janezu Menartu, Cirilu Zlobcu, Kajetanu Koviču in Tonetu Pavčku. Njihove besede so Marijo spremljale pri njenem delu, predvsem pa so ji bile navdih za toplino življenja.
Stran 1 od 83

Napovednik

Koledar

« April 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

thl

pionirska

BZ-logo