Zgodilo se je

9. april 2018, Knjižnica Jožeta Mazovca

Pesnik, prevajalec in umetnostni zgodovinar Miklavž Komelj svojo knjigo Liebestod razume kot doslej najbolj ključno pesniško sporočilo. Govoril je o razmerju med življenjem in smrtjo, med našo končnostjo in neskončnostjo, o občutljivosti, o Tomažu Šalamunu, ki ga je posebej zaznamoval in urejanju še neobjavljenih pesmi Srečka Kosovela ter zapuščine Jureta Detele. Pogovor je vodila Mateja Hana Hočevar.

5. april 2018, Knjižnica Glinškova ploščad

V Knjižnici Glinškova ploščad je potekal Popoldan s knjižnico na temo Indije.

4. april–15. junij, Knjižnica Šentvid

V okviru praznovanja Mednarodnega dneva knjig za otroke smo v Knjižnici Šentvid pripravili razstavo ilustracij za otroke akademskega slikarja Zvonka Čoha.

3. april 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Ob 50. obletnici Francoskega inštituta v Sloveniji je lani nastala fotografska razstava, ki je bila prvotno postavljena pred Francoskim veleposlaništvom v Ljubljani. Razstava vključuje arhivske fotografije projektov, ki jih je Francoski inštitut organiziral v sodelovanju z različnimi slovenskimi partnerji in institucijami, kot so festival Fabula, festival Seviqc, festival Druga Godba, Maribor 2012, Kinodvor, Narodna Galerija itd.

28. marec 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Josipina Turnograjska je bila slovenska pisateljica, pesnica in skladateljica. Pisala je kratke zgodbe, povesti in pesmi samo v slovenskem jeziku, kar je bila prava redkost za obdobje, v katerem je ustvarjala – 19. stoletje. Ob tej priliki smo gostili Miro Delavec Touhami, ki je avtorica več del o Josipini Turnograjski. Večer je vodila pisateljica Maia Pleiades.

28. marec 2018, Knjižnica Bežigrad

Sredin delovni dan so mladinski knjižničarji začeli z odlično glasbeno delavnico navdihujoče predavateljice Katarine Virant Iršič. Seznanili so se z različnimi možnostmi uporabe besedila v povezavi z glasbo in izdelali preproste inštrumente, s katerimi lahko popestrijo pripoved ali igralne urice z otroci.

26. marec 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Marathon des Sables velja za eno najzahtevnejših, a tudi najekskluzivnejših tekaških preizkušenj na svetu. Lani je premierno potekal v perujski puščavi Nazca. Poleg ekstremnih temperatur, slabih razmer in varčevanja z vodo se morajo tekači spopasti še s peščenimi viharji ter težkimi nahrbtniki, saj so tekmovalci ves čas samooskrbni.

20. marec 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Večer Melodije srca je bil preplet klasične glasbe, petja in poezije. Kadar srce vodi notranji svet glasbenika in pesnika, postane tudi pesnik glasbenik. Melodije srca so harmonija glasbe in poezije le tedaj, če jih je narekovala iskrenost. Improvizacija postane avtorsko delo. 

15. marec 2018, Knjižnica Otona Župančiča

Svet trobil je svet cevastih glasbil, s katerimi proizvajamo zvok tako, da v njih trobimo. To je posebna tehnika igranja, pri kateri s pihanjem zraka preko napetih ustnic povzročimo vibracije, ki se v glasbilu pretvorijo v zvok.

14. in 15. marec 2018, Knjižnica Bežigrad

Že tretje leto smo se zbrali na mladinskem oddelku ob spominski zbirki dr. Kristine Brenkove. Organizirali smo dva pripovedovalska popoldneva – enega za otroke in drugega za odrasle. Ob 100. obletnici prve objave Vandotovega Kekca smo se skupaj s pripovedovalkami odpravili na pohod po planinah.

Stran 1 od 70

Napovednik

Koledar

« April 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

thl

pionirska

BZ-logo