Zgodilo se je

10 junij 2018, park Tivoli

V nedeljo, 10. junija 2018, je v parku Tivoli potekala družabna in dobrodelna prireditev za otroke Čarobni dan, ki smo se je udeležili tudi z našo potujočo knjižnico. Organizator dogodka Zavod Zaupanje je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev obdaril otroke iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko obiskovali različne tečaje in druge izvenšolske aktivnosti.

30. maj 2018, Knjižnica Zalog

V sredo, 30. maja, smo zaključili sezono popoldanskih pravljičnih ur. Knjižničar je zvestim poslušalcem podelil lisičkine pohvale in magnetke, tistim s čisto polno knjižico žigov pa še knjižno nagrado. Nato so mladi poslušalci prisluhnili zgodbi Obisk (Antje Damm, Založba Zala), ki jim jo je predstavil Simon iz KUD Galerija C.C.U. Sledila je delavnica, na kateri so otroci narisali portrete, jih okvirili z recikliranim papirjem, tako da so nastali živopisani mozaiki.

28. maj 2018, Knjižnica Otona Župančiča

Ob pojmu evtanazije se že dlje časa bijejo strasti in prav nič ne kaže, da bo v prihodnje kaj drugače. Ker se naša življenjska doba nenehno podaljšuje, hkrati z njo pa žal narašča tudi verjetnost številnih neozdravljivih kroničnih obolenj, bodo pobude za legalizacijo evtanazije le še pridobivale na intenzivnosti.

25. maj 2018, Knjižnica Vodice, Kulturni dom Vodice

Otroci iz vrtca Škratek Svit Vodice so po uspešnem celoletnem branju, poslušanju in pripovedovanju zgodbic in pesmic zaključili tudi letošnji projekt Ciciuhec - beremo z malčki. Med letom so skupine iz vrtca pridno obiskovale knjižnico Vodice. Poslušali so pravljice ter v dar dobili lepo slikanico. Ob koncu projekta so otroci prejeli še pohvale, v dvorani Kulturnega doma Vodice pa smo jim pripravili predstavo Ovčka na večerji, v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc.

29. maj 2018, Slovanska knjjižnica

Drugi domoznanski večer iz cikla Ljubljana v gibljivih slikah smo posvetili promenadi, glasbi in plesu. Kljub deževnemu večeru je v dvorani Slovanske knjižnice vladalo zelo prijetno vzdušje, saj nas je obiskal nadvse zanimiv gost - glasbenik ter televizijski režiser in urednik Dušan Hren.

25. in 26. maj 2018, Postojna in Pivka

Sekcija za Potujoče knjižnice Slovenije je 25. in 26. maja 2018 organizirala jubilejno 20. srečanje in festival potujočih knjižnic Slovenije v Postojni in Pivki. Poleg strokovnega posveta je bil festival namenjen predvsem vsem ljubiteljem branja, ohranjanju tradicije potujočih knjižnic in spoznavanju novosti na področju tehničnih predelav teh posebnih tovornih vozil. Ta so bila na ogled obiskovalcem 25. 5. med 10. in 17. uro na parkirišču pred Primorko v Postojni, v Pivki pa 26. maja med 10. in 13. uro na parkirišču pred Krpanovim domom. 

21. maj 2018, Trubarjeva hiša literature

Kako biti samozavesten in narediti dober vtis? Kateri so komunikacijski profili? Kaj je ključ do učinkovitega sporazumevanja in prepričljivega (javnega) nastopa? Kakšna je pri tem vloga jezika? Na vprašanja je odgovarjala mag. Vesna Sodnik, trenerka komunikacije in javnega nastopanja, poslovna coachinja in direktorica podjetja Beseda. Z njo se je pogovarjala Nina Gostiša. Pazi na jezik je družbeno odgovoren projekt Rotaract klub Ljubljana in Rotary kluba Ljubljana Tivoli, katerega namen je na poučen, interaktiven in zabaven način ozaveščati o pravilni rabi slovenščine.

21. maj 2018, Trubarjeva hiša literature

60 knjig za poletje je bralni seznam, ki predstavlja nabor najodličnejših književnih del celotne Evrope, predlagajo pa jih poslanci Evropskega parlamenta. Ti povem zgodbo?, Mož z imenom Ove, Pogodba in Most na Drini so naslovi, ki jih je dr. Igor Šoltes priporočil v poletno branje. O knjigah, ki ga navdihujejo in pomembnosti branja je spregovoril z urednikom in literarnim kritikom Aljošo Harlamovim.

15. maj 2018, Trubarjeva hiša literature

Ukrajina je bila vedno prizorišče pomembnih zgodovinskih dogodkov. Formalno je bila del drugih imperijev in držav, zato je bila Ukrajina v zgodovinskih virih vedno v senci. Timothy Snider, profesor iz Yaleske Univerze, ki se ukvarja z zgodovino Vshodne Evrope, je poimenoval Ukrajino »bloodlands« in je pogosto ponavljal, da je največji dosežek Ukrajincev v 20. stoletju to, da so sploh preživeli. Za Stalina je bila Ukrajina »žitnica«, za Hitlerja »lebensraum«, za Ruski imperij »zibelka ruskega naroda«. Kaj je torej Ukrajina in kakšna je njena vloga v evropski zgodovini so ugotavljali: Branko Soban, Aleš Maver, Andrija Hevka in Yuriy Atamanik.

15. maj 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

SDI (Strengths Deployment Inventory) je priznano orodje iz družine vprašalnikov za profiliranje, ki temelji na teoriji zavedanja odnosov. Pridobljeno znanje nam pomaga pri samospoznavanju, lažjem in boljšem razumevanju sodelavcev, izboljšanju in prilagajanju komunikacije z ljudmi z drugega planeta. SDI posameznike razvrsti v sedem osnovnih vrednostnih sistemov in skuša pri njih prepoznati motivacijo, ki vodi k dejanjem.

Stran 1 od 72

Napovednik

Koledar

« Junij 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

thl

pionirska

BZ-logo