Zgodilo se je

10. januar 2018, Trubarjeva hiša literature

O monografiji sta spregovorila sourednika Mitja Sardoč in Slavko Gaber. Pogovor je vodila Lea Vrečko. Dogodek je organiziralo Slovensko sociološko društvo.

7. februar 2018, Trubarjeva hiša literature

Avtor knjige Zapravljeno je Frank Furedi, priznan profesor sociologije, plodovit pisatelj in pronicljiv komentator. V predgovoru pojasni, da je delo rezultat vsaj trojega: osebne izkušnje, akademskih interesov in frustracije nad uradništvom. Kot sociolog, ki je del akademskega polja, se ni mogel ogniti problematizacijam edukacije v univerzitetnem svetu in družbi nasploh, hkrati je bil deležen svojevrstne izkušnje ob izbiri šole za svojega otroka, k dokončanju knjige pa je prispevala tudi ignorantska drža uradništva, ki ne prenese razprav o pomanjkljivostih šolskega sistema. Knjiga se osredini na paradoks fenomena vse večjega vlaganja v edukacijski podsistem na eni strani in vse manjših zahtev od učenk in učencev na drugi. 

7. februar 2018, Knjižnica Bežigrad

Dobili smo se na mladinskem oddelku in vse, kar je avtor obljubil, se je res zgodilo. Začelo se je s sobico. V njej je bil Peter in v Petru je bil želodec in v želodcu ni bilo nič. In bilo je okno in bil je ptičji kljun, ki je trkal po njem. Pa ni trkal sam. Z njim je trkal čudežni kos Janez, rdeč od glave do pete s kožo in kostmi vred. Potem so bili še poslovodkinja Nataša, policist Vinko, tajnica Milica, jezna pesem, pretep ... Če ste bili z nami, tako že vse veste, drugače pa preberite knjigo ali pa se pogovorite s pisateljem.

7. februar 2018, Knjižnica Bežigrad

Na predvečer kulturnega praznika smo v goste povabili Evgena Bavčarja. Z ambasadorjem slovenske kulture v Franciji in Evropi smo spregovorili o položaju slovenske kulture v današnjem času, o odnosu do slovenskega jezika, o slepoti, o fotografiji, filozofiji in filozofiji fotografije ter še marsičem.

7. februar 2018, Knjižnica Zalog

Slovenskemu kulturnemu prazniku smo namenili razstavo del, ki so jih ustvarile udeleženke delavnic slikarstva iz zaloškega Dnevnega centra za starejše. Razstava bo na ogled do 24. marca 2018.

6. februar 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Azra Širovnik je zapisala, da je njena usoda izpovedovati. Pisateljica, ki izpoveduje z veliko močjo, z žensko energijo, karizmo in pogumom, je tokratna zanimiva sogovornica Taje Zuccato. Konec lanskega leta je izšel eden njenih zgodnejših romanov z naslovom Pusti otrokom, naj se smejejo, ki je bil prvič objavljen leta 2015 v pisateljičini materinščini, zdaj pa ga lahko beremo tudi v slovenščini.

1. februar 2018, Trubarjeva hiša literature

Etnologinja in kulturna antropologinja dr. Luna Jurančič Šribar že več kot desetletje ustvarja projekte pri društvu Kralji ulice. Med drugim je članica uredništva cestnega časopisa Kralji ulice in soustanoviteljica zadruge Stara roba, nova raba. Doktorirala je na temo ekonomije daru, v praksi pa jo zanima soustvarjanje človeku prijaznih sistemov. So s tem povezane tudi knjige, ki jih najraje prebira? Katere so jo posebej zaznamovale? Imajo rabljene in že prebrane karakternejšo dušo od novih? Katere nam lahko pomagajo razumeti družbeno obrobje, od katerega radi odmaknemo pogled? Pogovor je vodila Tina Košir.

25. januar 2018, Trubarjeva hiša literature

Neža Zajc, Tone Rode, David Bandelj in Brane Senegačnik so žive priče, da pristnost osebne drže in brezkompromisna ustvarjalna integriteta do sebe in do sveta edini zmoreta zagotoviti umetnosti preživetje.

18. januar 2018, Knjižnica Otona Župančiča

S tokratnim srečanjem smo se podali na področje mojstrov in mojstric inštrumentalne glasbe. Kot prvim smo prisluhnili godalom. Ker gre dejansko za veliko družino, od violin in viol do violončelov in kontrabasov, bomo izluščili le tiste najboljše in najbolj znane.

17. januar 2018, Knjižnica Prežihov Voranc

Na ustvarjalni delavnici smo pod vodstvom Mateje in Simona z unikatno poslikavo trakov ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse.

Stran 1 od 66

Napovednik

Koledar

« Februar 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

thl

pionirska

BZ-logo