Zgodilo se je

julij in avgust 2018, Knjižnica Jarše

Med poletjem smo ob četrtkih dopoldne v Knjižnici Jarše organizirali poletne počitniške delavnice. Odvijale so se med drevesi pred blokom, v katerem domuje knjižnica. 2. avgusta so otroci prisluhnili Simonu, ki je povedal zgodbo Obisk (Antje Damm), ki je služila kot navdih za risanje portretov. Portrete smo okvirili, okvirje same pa smo z recikliranjem papirja preobrazili v pravljične mozaike. Delavnici so se priključili otroci iz Vrtca Jarše. Z njo so bili zelo zadovoljni in so obljubili, da se bodo naslednji četrtek spet pridružili Simonu in Mateji.

1. julij 2018, Trubarjeva hiša literature

Konkurenčni pritiski na enotnem evropskem trgu so izjemni. Vendar izjemna prožnost standardno zaposlenih delavcev za preživetje velikih izvoznikov na evropskem trgu ne zadostuje. Ob takšnih pritiskih podjetja konkurenčnost zvišujejo s tehnološkimi prenovami ali uporabo zunanjih funkcionalnih nadomestkov — malih podjetij in podjetnikov, ki medsebojno konkurirajo s samodeprivacijo in deprivacijo lastnih zaposlenih ali z neposrednim zaposlovanjem nestandardnih in prekarnih delavcev.

26. junij 2018, Trubarjeva hiša literature

Poezijo se lahko bere, lahko se jo posluša, lahko se jo piše. Kam v tem pesniškem trikotniku, tem razmerju med avtorico in avtorjem ter bralcem in poslušalko se lahko umesti terapija, to razmerje med terapevtom in terapevtko ter klientko in klientom? Je terapevtsko poslušanje poezije, branje ali zgolj in samo pisanje, ta kreativni postopek?

21. junij 2018, Knjižnica Otona Župančiča

Ob koncu letošnjega srečevanja z najrazličnejšimi glasbeniki in glasbenicami smo prisluhnili še tistim, ki jih nismo uvrstili v skupine glasbil, vendar sodijo med izrazite virtuoze in virtuozinje današnjega in nekdanjega časa. 

19. junij 2018, Knjižnica Otona Župančiča

Izkušnje kažejo, da so bolj tradicionalni pristopi pri obravnavanju zasvojenosti preseženi. Posamezniki prihajajo s širokim naborom psihosocialnih težav in tako je zaželen celostni pristop, ki vključuje več strokovnjakov različnih področij, ter orientacija na človeka s problemi. 

10. junij 2018, park Tivoli

V nedeljo, 10. junija 2018, je v parku Tivoli potekala družabna in dobrodelna prireditev za otroke Čarobni dan, ki smo se je udeležili tudi z našo potujočo knjižnico. Organizator dogodka Zavod Zaupanje je s pomočjo pokroviteljev in partnerjev obdaril otroke iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko obiskovali različne tečaje in druge izvenšolske aktivnosti.

6. junij 2018, Knjižnica Šentvid

V okviru slavnostne prireditve smo knjižničarji predstavili življenje in delo Ivana Cankarja, brali smo njegove pesmi, ki so izšle v pesniški zbirki Erotika (1899), večer pa smo popestrili tudi s koncertom Koncertnega ansambla ustnih harmonik Sorarmonica. Posebej izbran glasbeni spored je bil poklon in dopolnitev ter popestritev večera Cankarjeve poezije.

30. maj 2018, Trubarjeva hiša literature

O knjigi sta spregovorila urednika dr. Miroslav Stanojević in Sašo Furlan. Pogovor je vodila dr. Vesna Leskošek. Predstavitev knjige in pogovor o njej je organiziralo Slovensko sociološko društvo.

30. maj 2018, Knjižnica Zalog

V sredo, 30. maja, smo zaključili sezono popoldanskih pravljičnih ur. Knjižničar je zvestim poslušalcem podelil lisičkine pohvale in magnetke, tistim s čisto polno knjižico žigov pa še knjižno nagrado. Nato so mladi poslušalci prisluhnili zgodbi Obisk (Antje Damm, Založba Zala), ki jim jo je predstavil Simon iz KUD Galerija C.C.U. Sledila je delavnica, na kateri so otroci narisali portrete, jih okvirili z recikliranim papirjem, tako da so nastali živopisani mozaiki.

31. maj 2018, Knjižnica dr. Franceta Škerla

V četrtek, 31. maja 2018, smo v Knjižnici dr. Franceta Škerla za obiskovalce in naključne mimoidoče pripravili Popoldan s knjižnico. Čez celo popoldne so bile obiskovalcem na razpolago brezplačne knjige in igrače, na zelenici so se lahko poigrali z igrali in družabnimi igrami iz Igroteke ter se okrepčali s pripravljenimi prigrizki in pijačo.

Stran 1 od 73

Napovednik

Koledar

« Avgust 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo