Literatura v mestu – dr. Vanesa Matajc in Tadej Golob

12. februar 2019, Slovanska knjižnica

Na prvem večeru iz cikla Literatura v mestu smo gostili Vaneso Matajc, redno profesorico iz Oddelka za primerjalno književnosti in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani in Tadeja Goloba, pisatelja, novinarja, urednika in alpinista.

Na večeru, kjer sta si teorija in praksa podali roko, smo spregovorili o pojmu urbanega romana (roman metropola), se poglobili v slovensko kriminalko, spoznali literarna dela Tadeja Goloba, se posvetili podobi Ljubljane v njih ter izvedeli marsikaj o tretjem primeru inšpektorja Tarasa Birse. Kaj vse, seveda ne izdamo – počakati bo potrebno na izid knjige.

Vabljeni na drugi večer iz cikla Literatura v mestu, ki ga bo mogoče obiskati 9. aprila ob 19 uri ter prisluhniti gostoma Bronji Žakelj, avtorici romana Belo se pere na devetdeset ter Miranu Hladniku iz Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete v Ljubljani.

Na njej je bil še zmeraj napis: sieg heil! Kot kaže, ni nikogar motil. Srce ji je noro nabijalo, in da bi ga umirila, je sedla. Pogledala je čez ramo in po stavbi nad parkom. Vsa okna so bila temna. Kanvas? Zakaj se temu reče kanvas?

Leninov park, Park Ajdovščina, Argentinski park, Park slovenske reformacije … štiri imena za nekaj dreves, trave, poti in otroških igral.

Tadej Golob: Leninov park

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Maj 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri