Natisni to stran

Popoldan s Knjižnico Glinškova ploščad

4. april 2019, Knjižnica Glinškova ploščad

Poslanica ob mednarodnem dnevu knjig za otroke povzame prijetno popoldne, ki smo ga preživeli na vrtu pred Knjižnico Glinškova ploščad. Knjiga je bila rdeča nit in tista, ki nam je pomagala, da smo se tudi letos zbrali v lepem vremenu, velikem številu in prijateljskem vzdušju.

Popoldan smo bralci in knjižničarji skupaj oblikovali in pomladili zeliščni vrt, presadili rože ter občudovali cvetenje dreves. Povabili smo osnovnošolce, ki so se spopadli s knjižničnim kvizom, otroke in družine na razigrano druženje na vrtu, odrasle na pa potopisno predavanje.

Veseli smo, da se nam je na pripravah pridružila Mojca Dolenc, ki je prevzela kvačkanje in izdelala kvadratke, s katerimi smo polepšali vhod na vrt knjižnice. Topel objem dreves je prav tisto, kar danes potrebujemo, in tudi drevesa si zaslužijo nekaj pozornosti.

Letošnji Popoldan s knjižnico pa je imel še posebne goste – pasje prijatelje. Seveda se je tudi tu vse pričelo s knjigo. V knjižnici gostimo ilustracije slikanice brez besedila Kje si? ilustratorke Marte Bartolj, ki je glavno vlogo zaupala psičku. Ob pogovoru, ki ga je vodila Monika Jeglič, smo odkrivali pomen zgodbe, ki jo lahko beremo vedno znova in odkrivamo vedno nove podrobnosti in sporočila. Pogovor sta z dvema pesmima prijetno popestrili tudi študentki Eva Kožlakar in Špela Jeglič.

Verigo dobrih dejanj smo udejanjili že kar ob druženju na vrtu knjižnice. Otroci so združili risbice in ustvarili unikatno slikanico, ki bo našla prav posebno mesto v njihovi knjižnici. Po uspešnem delu so se prilegli prigrizki in nekaj pijače, vendar volje za igro kljub temu ni zmanjkalo.

Pasjim prijateljem, ki so bili tudi povabljeni na Popoldan s knjižnico, smo namenili potopisno predavanje. Igor Fabjan nam je predstavil potovanje po Skandinaviji v družbi dveh psičk, ena izmed njih, Lia, mu je delala družbo tudi na potopisu.

Ko se je dan prevesil v noč in Popoldan s knjižnico k svojemu koncu, so nas prevevali prijetni občutki, ki jih želimo prihodnje leto deliti tudi z vami. Vabljeni torej ob letu osorej v našo družbo!