Dan za Poletavce in NajPoletavce 2019

aktualno poletavci


Zahvaljujemo se vsem Poletavcem in NajPoletavcem, ki ste se nam pridružili na prireditvi ob zaključku poletnega bralnega projekta. 

Z zabavnim druženjem na prostem smo zaključili poletno branje in poletje na najbolj primeren način – z gibanjem in razvajanjem naših okušalnih brbončic. Svoje gibalne spretnosti v paru smo preizkušali na poligonu za možganski fitnes z nazivom Glavo imaš samo eno, ki ga je pripravil Zavod Zvezde so blizu (projekt delno financira Mestna občina Ljubljana), in v Chupa chups gibalnici. Ustvarjalne ročice ste razvajali na delavnicah oblikovanja nakita iz testenin in oblikovanja piškotov iz slanega testa. Za testiranje vaših brbončic so poskrbeli strokovnjaki iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, vašo lakoto pa je potešil Tim Car v svoji Palačinkarni. Preizkusili ste lahko tudi njegovo slavno kolo za izdelovanje smutijev. Tudi letos nismo pozabili na bralni kotiček s podarjanjem knjig, najmlajši obiskovalci pa ste preizkušali igrače iz naše Igroteke ali se zapeljali s triciklom MKL.

Z različnimi nagradami smo razveselili veliko poletnih bralcev, med njimi zagotovo najbolj Zojo Breznik, ki je prejela skiro, dar podjetja Hervis. Bralnik, glavno nagrado za najstniške poletne bralce, ki ga je darovala založba Beletrina, pa je prejel Matic Zupančič. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo! 

Iskrena hvala tudi vsem donatorjem: Hervis d. o. o.,Tiskarna Koštomaj, Biblos, Dober tekKnjigarna Konzorcij, Chupa Chups, Hotspot Cafe & BistroRestavracija FrescoFast food SlastFrizerski studio 3D in PEZ.

Poletavci in NajPoletavci, ki na zaključno prireditev niste uspeli priti, boste lahko priznanje in majico prevzeli v svoji območni knjižnici od 1. oktobra dalje. O tem vas bomo predhodno obvestili po elektronski pošti.

Vsem mladim bralcem želimo uspešno novo šolsko leto in vas k sodelovanju vabimo tudi drugo leto, ko bomo brali že deseto poletje zapored.

Koledar

« Januar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri