Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Etno jazz koncert

Prisluhnili boste vrhunskemu ustvarjanju zasedbe Petra Onderuf Quartet, se odpeljali v raznolike glasbene žanre z duetom Ladja & Barka ter zaplesali na energične ritme skupine Dirty Sanchez.

Slovaška jazz violinistka in skladateljica Petra Onderufova v svojih kompozicijah na nenavadne načine povezuje različne glasbene tradicije. V običajne jazzovske paradigme vključuje ritmične in melodične ideje iz raznolikih zvrsti svetovne glasbe. Njene skladbe so zakoreninjene v jazzovskih harmonijah, neparnih ritmih in improvizaciji, ki temelji na eklektični uporabi violine, s čimer premosti vrzel med klasiko, world music in jazzom. Skladbe poslušalca popeljejo skozi teksture, zemeljske ritme in razigrane melodije.
Zasedba:
Petra Onderuf – violina
Rok Zalokar – klavir
Luka Dobnikar – kontrabas
Aleš Zorec – bobni

Ajda in Ana Blaževič Arko sta sestri, ki se z glasbo ukvarjata že od malega. Obe sta začeli s klasično violino, preko svoje učiteljice violine Polone Udovič in Bojana Cvetrežnika pa sta se spoznali tudi s folk glasbo. Sodelovali sta pri številnih projektih Godalkanja in Etno Histeria World Orchestra, sedaj pa se predstavljata kot duo. Igrata predvsem folk glasbo severne in zahodne Evrope: irske reele in jige, švedske, balfolk in Americana tune, preizkušata pa se tudi v pisanju lastnih kompozicij.
Zasedba:
Ajda Blaževič Arko – violina, vokal
Ana Blaževič Arko – violina, vokal

Ljubljanska skupina Dirty Sanchez igra fuzijo etna, funka ter balkana, združeno v inovativno glasbeno doživetje. V preteklosti so se v skupini menjali številni izjemni mednarodni glasbeniki, kot so Jairo Enrique Habib Benitez, Petra Onderufova, Toby Kuhn, Uroš Jezdić in Žiga Šercer. Danes svežo ekipo sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki spretno mešajo avtorsko glasbo in aranžersko predelane tradicionalne pesmi. Večinoma gre za zlitje vzhodnih in afro-latinskih ritmov, ki jih interpretirajo na ‘funk’ način, kar glasbi daje energičen in edinstven zvok.
Zasedba:
Aleksander Kuzmić – kitara, vokal
Jaka Birsa – saksofon
Damir Vintar – bas
Jože Cesar – bobni
Gost – Gašper Selko – trobenta