Na vsebinoNa glavni meni

Potujoča knjižnica

Dostop do interneta
/
Dostop za invalide
/
Brezžični dostop
Cobiss katalog

Kontakt

Kersnikova ulica 2
01 308 51 25
bibliobus@mklj.si

Vodja
Neja Drevenšek

LPP

Lokacija

Lokacija knjižnice: Potujoča knjižnica

Knjižnica deluje v prirejenem avtobusu imenovanem bibliobus. Z njim obiskujemo urbane predele in podeželske kraje, kjer v bližini ni stacionarnih knjižnic.

Naša postajališča se nahajajo v Mestni občini Ljubljana in v naslednjih primestnih občinah:  Dobrova – Polhov Gradec, Dol, Brezovica, Horjul, Ig, Medvode, Velike Lašče, Škofljica in Vodice. Naša posebnost so redni obiski zaporov na Igu, domovi in centri za starejše (Bokalce, Škofljica, Trnovo), Zavod Janeza Levca, Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani ter Rehabilitacijski center RS Soča. Notranjost avtobusa je z vstopnim dvigalom dostopna za gibalno ovirane osebe.

Uporabniki Potujoče knjižnice so oproščeni članarine, saj članom ne omogoča enake ponudbe in storitev kot stacionarna knjižnica. Ob obisku druge knjižnice v mreži Mestne knjižnice Ljubljana član poravna članarino po veljavnem ceniku.

Gradivo je potrebno vnaprej rezervirati po telefonu ali na bibliobus@mklj.si, z dodanim podatkom o članski številki in postajališča za prevzem gradiva.

Postajališča