Na vsebinoNa glavni meni

Potujoča knjižnica

Obratovalni čas

Vozni red 2024 Preverite tudi obratovalni čas med prazniki 2024.
Dostop do interneta
/
Dostop za osebe na vozičku
/
Brezžični dostop
Cobiss katalog

Kontakt

Kersnikova ulica 2
01 308 51 25, 041 473 930
bibliobus@mklj.si

Vodja
Neja Drevenšek

LPP

Lokacija

Lokacija knjižnice: Potujoča knjižnica

Knjižnica deluje v prirejenem avtobusu imenovanem bibliobus. Z njim obiskujemo urbane predele in podeželske kraje, kjer v bližini ni stacionarnih knjižnic.

Naša postajališča se nahajajo v Mestni občini Ljubljana in v primestnih občinah:  Dobrova – Polhov Gradec, Dol, Brezovica, Horjul, Ig, Medvode, Velike Lašče, Škofljica in Vodice. Naša posebnost so tudi redni obiski zaporov na Igu, domovi in centri za starejše (Bokalce, Škofljica, Trnovo), Zavod Janeza Levca in Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani ter Rehabilitacijski center RS Soča. Notranjost avtobusa je z vstopnim dvigalom dostopna gibalno oviranim obiskovalcem.

Uporabniki Potujoče knjižnice so oproščeni članarine, saj članom ne omogoča enake ponudbe in storitev kot jo omogoča stacionarna knjižnica. Ob obisku katerekoli druge knjižnice v mreži Mestne knjižnice Ljubljana, pa član Potujoče knjižnice poravna članarino po veljavnem ceniku.

Gradivo je potrebno vnaprej rezervirati po telefonu ali na bibliobus@mklj.si, z dodanim podatkom o članski številki in postajališča za prevzem gradiva.

Postajališča

Prihajajoči dogodki

Seznam prihajajočih dogodkov je prazen.