Na vsebinoNa glavni meni

Izposoja

Knjižnično gradivo si izposodite za 21 dni z možnostjo podaljšanja, dnevnike in tednike za 7 dni brez možnosti podaljšanja.

Če želeno gradivo ni na voljo v naših knjižnicah, ga lahko z medknjižnično izposojo naročite iz druge slovenske knjižnice (v medknjižnično izposojo ne sodi gradivo, ki je neprimerno za pošiljanje, npr. rokopisi, redko gradivo, igrače, ipd.).

Gradivo, ki ni namenjeno izposoji, lahko fotokopirate v skladu s predpisi.

Evidenca izposojenega gradiva

Ob izposoji gradiva v knjižnici prejmete izpisek, v svojem profilu Moj COBISS lahko izposojenemu gradivu podaljšate rok izposoje ter rezervirate želeno gradivo.

 

Podaljševanje

Izposojenemu gradivu lahko večkrat podaljšate rok izposoje. Za gradivo, ki ima rok izposoje 21 dni, je najdaljši skupni rok 42 koledarskih dni. Gradivo z rokom izposoje 7 dni, ima najdaljši skupni rok 14 dni.

Kako podaljšati rok izposoje

 

Vračilo

Omogočamo vračilo izposojenega gradiva v katerikoli naši knjižnici. Vračilo gradiva v drugi knjižnici je možno ob predložitvi Urbane in ob plačilu storitve po ceniku.

Izjema so igrače in elektronske bralnike, ki jih je mogoče vrniti le v tisti knjižnici, kjer so bili izposojeni. Enako velja za poškodovano gradivo in gradivo iz Potujoče knjižnice.

Več informacij je na voljo v Pravilniku o poslovanju Mestne knjižnice Ljubljana.