Na vsebinoNa glavni meni

Knjižnica Frana Levstika

Obratovalni čas

Pon13.3019.00 Tor// Sre10.0015.00 Čet13.3019.00 Pet13.3019.00 Sob//
Preverite tudi obratovalni čas med prazniki za 2024.
Dostop do interneta
Cobiss katalog

Kontakt

Stritarjeva cesta 1, 1315 Velike Lašče
01 308 57 50
velike.lasce@mklj.si

Vodja
Maja Smole

Lokacija

Lokacija knjižnice: Knjižnica Frana Levstika

Ali veste, da je Knjižnica Frana Levstika naša od Ljubljane najbolj oddaljena enota? Nahaja se v samem središču Velikih Lašč v prvem nadstropju Levstikovega doma v občini Velike Lašče.

Ob vstopu v knjižnico se sprehodite mimo razstav slik ali fotografij, med njimi tudi mimo stalne razstave različnih upodobitev Martina Krpana.

Obarvani prostori knjižnice so poimenovani po pomembnih lokalnih ustvarjalcih: soba Primoža Trubarja, Josipa Stritarja, Frana Levstika in Jožeta Javorška. Spominski sobi Frana Levstika in Josipa Stritarja vam z veseljem razkažemo.

Knjižnica Frana Levstika je edini prosto dostopni javni prostor v lokalni skupnosti. Otroci lahko ob branju ali na računalniku čakajo na popoldanske dejavnosti, starši pa s prebiranjem revij v čitalnici in z druženjem v knjižnici.

Stritarjev in Levstikov večer

V sodelovanju z Občino Velike Lašče prirejamo Stritarjeve in Levstikove večere. Vsako leto v začetku marca, ob rojstnem dnevu Josipa Stritarja, pripravimo kulturni program in v goste povabimo znane slovenske ustvarjalce. Levstikov večer prirejamo konec septembra z izbranim predavanjem.

Prihajajoči dogodki

Seznam prihajajočih dogodkov je prazen.