Na vsebinoNa glavni meni

Naročanje gradiva

RezervIRANJE

Gradivo, ki je prosto za izposojo ali izposojeno pri drugem članu, lahko rezervirate

Rezervirate lahko do pet enot gradiva. O pripravljenem rezerviranem gradivu vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu.

Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Ne-prevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

SAMOSTOJNI PREVZEM REZERVACIJ

V tistih knjižnicah, kjer omogočamo izposojo s knjigomati, se vaše rezervirano in pripravljeno gradivo nahaja na policah blizu knjigomata, kjer ga lahko sami prevzamete in si ga izposodite. Gradivo je postavljeno po prvih dveh črkah vašega priimka, prvi črki imena in vaši članski številki.

Pripravljeno gradivo je potrebno prevzeti v dveh dneh po prejemu obvestila. Za neprevzem gradiva vam zaračunamo 0,80 eur na enoto gradiva. Pripravljeno rezervirano gradivo se lahko izposodi le na izkaznico naročnika.

PREVZEM REZERVACIJ 24/7

Gradivo, rezervirano v Knjižnici Bežigrad, lahko za prevzem v paketniku naročite na elektronski naslov paketnik.bezigrad@mklj.si.

Na mobilno številko, ki jo imate zabeleženo v vašem profilu v Cobiss+, boste prejeli obvestilo, ko bo vaše naročeno gradivo pripravljeno na prevzem.

Vrata knjižnice izven obratovalnega časa odprete s člansko izkaznico Urbana. Vratca paketnika pa s telefonom, na katerega ste prejeli naše SMS obvestilo. Gradivo vas v paketniku čaka 72 ur od poslanega SMS sporočila. Za neprevzem gradiva vam zaračunamo 0,80 EUR na enoto gradiva.

V testnem obdobju omogočamo prevzem gradiva le iz Knjižnice Bežigrad v paketniku Knjižnice Bežigrad, na naslovu Einspielerjeva 1.

 

Iz druge knjižnice MKL

Gradivo lahko naročite iz druge knjižnice v mreži MKL in vam ga proti plačilu dostavimo v izbrano knjižnico. V katalogu COBISS+ pri izbranemu gradivu označite, v kateri knjižnici ga boste prevzeli.

Storitev omogočamo v: Knjižnici Bežigrad, Knjižnici Dobrova, Knjižnici France Škerl, Knjižnici Fužine, Knjižnici Gameljne, Knjižnici GrbaKnjižnici Horjul, Knjižnici Jožeta MazovcaKnjižnici Nove Poljane, Knjižnici Poljane, Knjižnici Polje, Knjižnici Prežihov VorancKnjižnici Rudnik, Knjižnici Savsko naselje, Knjižnici Šentvid, Knjižnici ŠiškaKnjižnici Škofljica ter Knjižnici Vodice, Knjižnici Zalog, Knjižnici Zadvor.

O prihodu gradiva v izbrano knjižnico vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu. Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila.

Izposojeno gradivo lahko podaljšate na elektronski pošti medknjiznicna@mklj.si.

HALO KNJIGA po pošti

Naročite lahko leposlovno in strokovno gradivo, ki vam ga pošljemo po pošti kamorkoli v Sloveniji. Gradivo lahko naročite iz Knjižnice BežigradKnjižnice Jožeta MazovcaKnjižnice Otona ŽupančičaKnjižnice Prežihov Voranc in Knjižnice Šiška.

NAROČI >>>

 

Iz drugih slovenskih knjižnic

Gradivo, ki v naših knjižnicah ni na voljo, lahko proti plačilu naročite v drugih slovenskih knjižnic in sicer na spletu – COBISS.

 

Prenos NAVODIL >>>

Naročeno gradivo vam bomo dobavili v roku od dveh do petih delovnih dneh. Datum vračila in možnost podaljšanja gradiva določi knjižnica, ki gradivo posodi.

Preklic naročila ali podaljšanje roka izposoje sporočite po telefonu (01 308 51 10), e-pošti ali na spletu – COBISS. V primeru preklica naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

V okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice omogočamo brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja. Te so Knjižnica Domžale, Mestne knjižnice Grosuplje, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode.

Cenik

strokovno in študijsko gradivo iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja brezplačno
gradivo iz drugih slovenskih knjižnic 7,00 za enoto gradiva
posredovanje preslikanih dokumentov 3,00 za storitev
posredovanje fotografij 3,00 za storitev