Na vsebinoNa glavni meni

Naročanje gradiva

RezervIRANJE

Gradivo, ki je prosto za izposojo ali izposojeno pri drugem članu, lahko rezervirate

Rezervirate lahko do pet enot gradiva. O pripravljenem rezerviranem gradivu vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu.

Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Ne-prevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

 

Iz druge knjižnice MKL

Gradivo lahko naročite iz druge knjižnice v mreži MKL in vam ga proti plačilu dostavimo v izbrano knjižnico. V katalogu COBISS+ pri izbranemu gradivu označite, v kateri knjižnici ga boste prevzeli.

Storitev v poskusnem obdobju (od 1.6. 2021 dalje) omogočamo le v Knjižnici Prežihov Voranc in Knjižnici Rudnik.

O prihodu gradiva v izbrano knjižnico vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu. Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila.

 

HALO KNJIGA po pošti

Naročite lahko leposlovno in strokovno gradivo, ki vam ga pošljemo po pošti kamorkoli v Sloveniji. Gradivo lahko naročite iz Knjižnice BežigradKnjižnice Jožeta MazovcaKnjižnice Otona ŽupančičaKnjižnice Prežihov Voranc in Knjižnice Šiška.

NAROČI

 

Iz drugih slovenskih knjižnic

Gradivo, ki v naših knjižnicah ni na voljo, lahko proti plačilu naročite iz drugih slovenskih knjižnic:

  1. iz kataloga COBISS+ – Ob izbranem gradivu v katalogu kliknite na Medk. izp. (medknjižnična izposoja), kar vas poveže z vašim članskim profilom v COBISS+. V polje za vpis opombe navedite knjižnico, kjer boste gradivo prevzeli in vrnili;
  2. osebno v knjižnici.

Naročeno gradivo vam bomo dobavili v roku od dveh do petih delovnih dneh. Datum vračila in možnost podaljšanja gradiva določi knjižnica, ki gradivo posodi.

Preklic naročila ali podaljšanje roka izposoje sporočite po telefonu (01 308 51 10), e-pošti ali preko servisa COBISS+. V primeru preklica naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

V okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice omogočamo brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja.