Na vsebinoNa glavni meni

Naročanje gradiva

Rezervacija knjižničnega gradiva

Gradivo, ki je prosto za izposojo ali izposojeno pri drugem članu lahko rezervirate:

Rezervirate lahko do pet enot gradiva naenkrat. O pripravljenem rezerviranem gradivu vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu.

Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

PREVZEM REZERVACIJ V KNJIŽNICI

V knjižnicah, kjer omogočamo izposojo na knjigomatih, se vaše rezervirano in pripravljeno gradivo nahaja na policah v bližini knjigomata, da ga lahko sami prevzamete in si ga izposodite. Gradivo je postavljeno po prvih dveh črkah vašega priimka, prvi črki imena in vaši članski številki.

Pripravljeno gradivo je potrebno prevzeti v dveh dneh po prejemu obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL. Pripravljeno rezervirano gradivo se lahko izposodi le na izkaznico naročnika.

PREVZEM REZERVACIJ V PAKETNIKU 24/7

Rezervirano gradivo lahko brezplačno naročite in prevzamete v paketniku, kadar vam ustreza. Ob rezervaciji gradiva v COBISS ali mCOBIS izberite prevzemno mesto “paketnik”. Ko je gradivo pripravljeno, na vašo mobilno telefonsko številko – zabeleženo v COBISS, prejmete SMS obvestilo in digitalno zvočno kodo za odpiranje vratc paketnika.

Paketniki se nahajajo pred Knjižnico Otona Župančiča (podhod Gosposvetska), ob vhodu v Knjižnico Jožeta Mazovca in Knjižnico Prežihov Voranc. V Knjižnici Bežigrad je paketnik v vetrolovu veže, vhodna vrata ob zaprti knjižnici odprete z vašo Urbano. V paketnik pred Knjižnico J. Vega v Dolu pri Ljubljani si gradivo naročite iz Knjižnice Bežigrad (Knjižnica J. Vega je zaprta zaradi prenove).

Gradivo vas v paketniku čaka 72 ur (tri dni) od poslanega SMS obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

Iz druge enote MKL

Gradivo si lahko naročite tudi iz druge knjižnice v naši mreži knjižnic MKL,ki vam ga proti plačilu dostavimo v izbrano knjižnico. V katalogu COBISS+, pri izbranemu gradivu ob rezervaciji, lahko izberete in označite v kateri knjižnici ga boste prevzeli. Seznam knjižnic se vam izpiše za tiste knjižnice, kjer trenutno omogočamo to storitev.

O prispelem naročenem gradivu v izbrano knjižnico vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu. Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

HALO KNJIGA po pošti

Naročite lahko leposlovno in strokovno gradivo, ki vam ga pošljemo po pošti kamorkoli v Sloveniji. Gradivo lahko naročite iz Knjižnice BežigradKnjižnice Jožeta Mazovca in Knjižnice Prežihov Voranc.

NAROČI >>>

 

Iz drugih slovenskih knjižnic

Gradivo, ki v naših knjižnicah ni na voljo, lahko proti plačilu naročite v drugih slovenskih knjižnic in sicer na spletu – COBISS.

Izposojeno gradivo lahko podaljšate na elektronski pošti medknjiznicna@mklj.si.

 

Prenos NAVODIL >>>

Naročeno gradivo vam bomo dobavili v roku od dveh do petih delovnih dneh. Datum vračila in možnost podaljšanja gradiva določi knjižnica, ki gradivo posodi.

Preklic naročila ali podaljšanje roka izposoje sporočite po telefonu (01 308 51 10), e-pošti ali na spletu – COBISS. V primeru preklica naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

V okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice omogočamo brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja. Te so Knjižnica Domžale, Mestne knjižnice Grosuplje, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode.

Cenik

strokovno in študijsko gradivo iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja brezplačno
gradivo iz drugih slovenskih knjižnic 7,00 za enoto gradiva
posredovanje preslikanih dokumentov 3,00 za storitev
posredovanje fotografij 3,00 za storitev