Na vsebinoNa glavni meni

Naročanje gradiva

Rezervacija knjižničnega gradiva

Gradivo, ki je prosto za izposojo ali izposojeno pri drugem članu lahko rezervirate:

Rezervirate lahko do pet enot gradiva naenkrat. O pripravljenem rezerviranem gradivu vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu.

Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

PREVZEM REZERVACIJ V KNJIŽNICI

Rezervirano in pripravljeno gradivo se nahaja na policah v bližini knjigomata, kjer ga sami prevzamete in izposodite. Gradivo je postavljeno po prvih dveh črkah vašega priimka, prvi črki imena in vaši članski številki.

Pripravljeno gradivo je potrebno prevzeti v dveh dneh po prejemu obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL. Pripravljeno rezervirano gradivo se lahko izposodi le na izkaznico naročnika.

PREVZEM REZERVACIJ V PAKETNIKU 24/7

Rezervirano gradivo lahko brezplačno naročite in prevzamete v paketniku, kadar vam ustreza.

Ob rezervaciji gradiva v COBISS ali mCOBIS izberite prevzemno mesto “paketnik”. Ko je gradivo pripravljeno, na vašo mobilno telefonsko številko – zabeleženo v COBISS, prejmete SMS obvestilo in digitalno zvočno kodo za odpiranje vratc paketnika.

Paketniki se nahajajo: pred Knjižnico Otona Župančiča (podhod Gosposvetska), ob vhodu v Knjižnico Šiška, Knjižnico Jožeta Mazovca, Knjižnico Prežihov Voranc in Knjižnico J. Vega v Dolu pri Ljubljani. V Knjižnici Bežigrad je paketnik v vetrolovu, vhodna vrata ob zaprti knjižnici odprete z vašo Urbano.

Gradivo vas v paketniku čaka 72 ur (tri dni) od poslanega SMS obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

 

Iz druge knjižnice MKL

Gradivo si lahko naročite iz druge knjižnice v mreži knjižnic MKL, proti plačilu vam ga dostavimo v izbrano knjižnico. V katalogu COBISS+ takšno rezervacijo označuje ikona z avtomobilčkom in v oklepaju strošek iz cenika storitev MKL. Ob rezervaciji izberete knjižnico, kjer boste gradivo prevzeli. Na izbiro so prevzemna mesta, kamor omogočamo dostavo izbranega naslova.

O prispelem naročenem gradivu v izbrano knjižnico vas obvestimo po e-pošti, z SMS sporočilom ali po telefonu. Gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva od poslanega obvestila. Neprevzem gradiva zaračunamo po ceniku storitev MKL.

po KLASIČNI pošti

Naročite lahko leposlovno in strokovno gradivo, ki vam ga pošljemo po pošti kamorkoli v Sloveniji. Gradivo naročite iz Knjižnice BežigradKnjižnice Jožeta Mazovca, Knjižnice Otona Župančiča, Knjižnice Prežihov Voranc in Knjižnice Šiška.

Iz naročanja po pošti je izvzeto gradivo, ki je neprimerno za pošiljanje, npr. rokopisi, redko gradivo, igrače, ipd.

NAROČI >>>

 

Iz drugih slovenskih knjižnic

Gradivo, ki v naših knjižnicah ni na voljo, lahko proti plačilu naročite iz drugih slovenskih knjižnic, v katalogu COBISS.

Izposojeno gradivo podaljšate z obvestilom na medknjiznicna@mklj.si.

Iz medknjižnične izposoje je izvzeto gradivo, ki je neprimerno za pošiljanje, npr. rokopisi, redko gradivo, igrače, ipd.

 

Prenos NAVODIL >>>

Naročeno gradivo vam bomo priskrbeli v dveh do petih delovnih dneh. Datum vračila in možnost podaljšanja gradiva določi knjižnica, ki gradivo posodi.

Preklic naročila ali podaljšanje roka izposoje sporočite po telefonu (01 308 51 10), e-pošti ali COBISS. V primeru preklica že naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

V okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice omogočamo brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja: Knjižnica Domžale, Mestna knjižnica Grosuplje, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec in Knjižnica Medvode.

Cenik

strokovno in študijsko gradivo iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja brezplačno
gradivo iz drugih slovenskih knjižnic 9,00 za enoto gradiva
posredovanje preslikanih dokumentov 4,00 za storitev
posredovanje fotografij 4,00 za storitev