Na vsebinoNa glavni meni

Knjižnica Šiška

Obratovalni čas

Knjižnica bo od 24. 6. do 24. 8. 2024 odprta po poletnem obratovalnem času.
Pon13.3019.30 Tor08.0014.00 Sre13.3019.30 Čet13.3019.30 Pet08.0014.00 Sob08.0013.00

Preverite tudi obratovalni čas med prazniki.
Dostop do interneta
/
Dostop za osebe na vozičku
/
Brezžični dostop
/
UNICEF varna točka
/
Garderobne omarice
/
Samostojno tiskanje
/
Indukcijske slušne zanke
Cobiss katalog

Kontakt

Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana
01 308 52 00
siska@mklj.si

Vodja
Marjeta Kamenšek

Vodja izposoje
Anja Pušnik

LPP

1, 25 (Aleja)
3, 8, 18 (Slovenija avto)
5, 22 (Šišenska)

Bicikelj

ALEJA – CELOVŠKA CESTA – n°62
Aleja – Celovška Cesta

Lokacija

Lokacija knjižnice: Knjižnica Šiška

Knjižnica Šiška se od leta 2008 nahaja v novih prostorih na Trgu komandanta Staneta 8 v stanovanjsko-poslovnem objektu ob Celovški cesti v neposredni bližini postaje mestnega avtobusa.

Za obiskovalce so privlačna številna čitalniška in računalniška mesta, ki so razporejena po vseh prostorih knjižnice v dveh nadstropjih.

V pritličju je na voljo časopisna čitalnica s časniki in časopisi ter prostorna študijska čitalnica za tiho branje in učenje. Omogočen je dostop z dvigalom za osebe z oviranostmi ter uporabnike z otroškimi vozički.

Tako v pritličju kot v prvem nadstropju so računalniki z dostopom do interneta in urejeni prostori za branje. Posebnost knjižnice so posebne zbirke gradiva: Kinološki kotiček ponuja gradivo o vzreji in vzgoji psov ter posameznih pasmah. Gradivo je namenjeno tako vsakdanji rabi, najdete pa tudi specializirana znanja, kot je vzgoja lovskih ali službenih psov. Pripravljamo delavnice za otroke o odgovornem lastništvu psa ter o posebnostih in potrebah posameznih pasem.

Konjeniški kotiček ponuja gradivo s področja vzreje konj in športnega konjeništva, od osnovnih veščin jahanja ter vse do vrhunskih znanj. Knjige s tematiko športnega konjeništva dopolnjujejo dokumentarni video posnetki.

V Knjižnici Šiška pripravljamo številne zabavne in izobraževalne prireditve za vse starostne skupine obiskovalcev. Za otroke prirejamo ure pravljic, ustvarjalne delavnice in kinološke urice, ponujamo tudi delavnice tujih jezikov. V sodelovanju z društvom Tačke pomagačke izvajamo srečanja Beremo s tačkami, otroci se ob dotiku in komunikaciji s potrpežljivim in izšolanim pasjim terapevtom umirijo in dobijo pozitivno izkušnjo.

Za odrasle prirejamo literarne večere, strokovna predavanja, izobraževalne delavnice ter potopisna predavanja.

V knjižnici je na voljo antikvarna prodaja, prodaja odpisanega in podarjenega gradiva po ugodnih cenah.

 

zBIRKA Okno Kitajske

Kinološka zbirka

Facebook

INSTAGRAM

Prihajajoči dogodki