Na vsebinoNa glavni meni

Knjižnica Šiška

Obratovalni čas

Pon08.0019.30 Tor08.0019.30 Sre08.0019.30 Čet10.0019.30 Pet08.0019.30 Sob08.0013.00
 

Preverite tudi obratovalni čas med prazniki 2024.

Dostop do interneta
/
Dostop za osebe na vozičku
/
Brezžični dostop
/
UNICEF varna točka
/
Garderobne omarice
/
Samostojno tiskanje
/
Indukcijske slušne zanke
Cobiss katalog

Kontakt

Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana
01 308 52 00
siska@mklj.si

Vodja
Marjeta Kamenšek

Vodja izposoje
Anja Pušnik

LPP

1, 25 (Aleja)
3, 8, 18 (Slovenija avto)
5, 22 (Šišenska)

Bicikelj

ALEJA – CELOVŠKA CESTA – n°62
Aleja – Celovška Cesta

Lokacija

Lokacija knjižnice: Knjižnica Šiška

Knjižnica Šiška se od leta 2008 nahaja v novih prostorih na Trgu komandanta Staneta 8 v stanovanjsko-poslovnem objektu ob Celovški cesti v neposredni bližini postaje mestnega avtobusa.

Za obiskovalce so privlačna številna čitalniška in računalniška mesta, ki so razporejena po vseh prostorih knjižnice v dveh nadstropjih.

V pritličju je na voljo časopisna čitalnica s časniki in časopisi ter prostorna študijska čitalnica za tiho branje in učenje. Omogočen je dostop z dvigalom za osebe z oviranostmi ter uporabnike z otroškimi vozički.

Tako v pritličju kot v prvem nadstropju so računalniki z dostopom do interneta in urejeni prostori za branje. Posebnost knjižnice so posebne zbirke gradiva: Kinološki kotiček ponuja gradivo o vzreji in vzgoji psov ter posameznih pasmah. Gradivo je namenjeno tako vsakdanji rabi, najdete pa tudi specializirana znanja, kot je vzgoja lovskih ali službenih psov. Pripravljamo delavnice za otroke o odgovornem lastništvu psa ter o posebnostih in potrebah posameznih pasem.

Konjeniški kotiček ponuja gradivo s področja vzreje konj in športnega konjeništva, od osnovnih veščin jahanja ter vse do vrhunskih znanj. Knjige s tematiko športnega konjeništva dopolnjujejo dokumentarni video posnetki.

V Knjižnici Šiška pripravljamo številne zabavne in izobraževalne prireditve za vse starostne skupine obiskovalcev. Za otroke prirejamo ure pravljic, ustvarjalne delavnice in kinološke urice, ponujamo tudi delavnice tujih jezikov. V sodelovanju z društvom Tačke pomagačke izvajamo srečanja Beremo s tačkami, otroci se ob dotiku in komunikaciji s potrpežljivim in izšolanim pasjim terapevtom umirijo in dobijo pozitivno izkušnjo.

Za odrasle prirejamo literarne večere, strokovna predavanja, izobraževalne delavnice ter potopisna predavanja.

V knjižnici je na voljo antikvarna prodaja, prodaja odpisanega in podarjenega gradiva po ugodnih cenah.

 

zBIRKA Okno Kitajske

Kinološka zbirka

Facebook

INSTAGRAM

Prihajajoči dogodki