Na vsebinoNa glavni meni

Knjižnica Zalog

Obratovalni čas

Pon12.3019.00 Tor12.3019.00 Sre12.3019.00 Čet08.0015.00 Pet08.0015.00 Sob//
Preverite tudi obratovalni čas med prazniki 2024.
Dostop do interneta
/
Dostop za osebe na vozičku
/
Brezžični dostop
/
UNICEF varna točka
Cobiss katalog

Kontakt

Agrokombinatska 2, 1000 Ljubljana
01 308 54 30
zalog@mklj.si

Vodja
Jožica Božič

LPP

11, 20Z (Zadružni dom)

Bicikelj

ZALOG – n°71
Zaloška cesta

Lokacija

Lokacija knjižnice: Knjižnica Zalog

Knjižnica Zalog od leta 2016 deluje v prostorih poslovno upravnega Centra Zalog. V zgradbi deluje trgovina SPAR, nadstropje je namenjeno javnim programom, ki vključujejo knjižnico, glasbeno šolo, dnevni center za starejše občane, prostore četrtne skupnosti Polje in pisarne Službe za lokalno samoupravo, dvorano za rekreacijo ter sejno sobo in dvorano za prireditve.

Prostor knjižnice  uporabnikom zagotavlja lažji dostop do storitev (dvigalo), vsebinski poudarki pa temeljijo na oblikovanju storitev za družine, spodbujanju branja, vključevanju v procese vseživljenjskega učenja, obiskovanju prireditev ter preživljanju prostega časa.

V knjižnici je na ogled specialna zbirka mineralov, fosilov in kamnin, ki sta jo oblikovala ter strokovno uredila dr. Bogdan Jurkovšek in dr. Teja Kolar Jurkovšek. Z zbirko in z dodatnimi aktivnostmi želimo vzbuditi zanimanje za naravoslovje pri uporabnikih knjižnice in prebivalcih Zaloga.

Knjižnica obsega prostor izposoje in vračanja gradiva, več prostorov za branje, mediateko, pravljično sobo in igralnico, časopisno čitalnico, prostor za študij z e-točko, prostor za ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle ter večnamenski prostor za prireditve ter galerijo. Knjižnična oprema je sodobna in funkcionalna, omogoča lažji dostop do gradiva ter storitev in je prilagojena različnim starostnim skupinam uporabnikov.

S svetlimi prostori na primerni lokaciji je knjižnica postala pomemben dejavnik vsakodnevnega utripa lokalne skupnosti, kjer potekajo bralna srečanja, umetniške razstave krajanov Zaloga, otroške delavnice in druge prireditve. Najmlajši imajo v knjižnici poseben prostor – otroški igralni kotiček z mnogimi igračami, s katerimi se lahko igrajo malčki s svojimi starši ali prisluhnejo uram pravljic.

Prihajajoči dogodki