Na vsebinoNa glavni meni

metaFORA – natečaj za najboljšo kratko zgodbo

metaFORA je IGRA

metaFORA je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Mladim avtorjem ponuja priložnost za izražanje, kreativnosti in literarno ustvarjanje. Knjižnica pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju. Natečaj za najboljšo kratko zgodbo razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnico Vladimira Nazora – Knjižnice grada Zagreba.

od 15. decembra 2020 do 15. aprila 2021

  • Rad/-a pišeš zgodbe? Imaš med 15. in 25. let? Napiši zgodbo na temo igre v najširšem pomenu besede. Igra, ki je stara toliko kot človeštvo, instinktivna, nesmiselna, iskriva in poučna. Igra kot nepozabni del otroštva in pomemben del kulturne dediščine civilizacij. Igramo se s predmeti in besedami, igramo se sami, v dvoje ali v skupini! Igramo se v lastni domišljiji, v svojih sobah, na igrišču, v plesnih dvoranah, na stadionu, v živo ali na računalniku. Iz igre so nastali številni izumi, umetniška dela ter ideje, ki so oblikovale svet. Poigraj se z besedami, saj je metaFORA igra.
  • Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, naj ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodeluješ lahko le z eno zgodbo.
  • Pošlji jo do 15. aprila 2021 na: metafora@mklj.si.
  • Zraven posreduj svoje podatke: ime, priimek, leto rojstva, stalni naslov, e-naslov, davčno številko (žirija ne bo imela dostopa do navedenih podatkov).
  • Vsak/-a avtor/-ica bo od ekipe natečaja Oddaj na natečaj v MKL prejel/-a povratno e-pošto kot potrdilo o prejetem delu.
  • Strokovna žirija bo izbrala tri najboljše zgodbe, ki bodo objavljene: v tiskani in e-brošuri, na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na spletni strani Trubarjeve hiše literature. Vse tri najboljše zgodbe bodo nagrajene, razglasitev in javno branje pa bosta potekala junija 2021 na posebni zaključni prireditvi.
  • Prvonagrajenec/-ka poleg nagrade dobi tudi mesto člana/-ice strokovne žirije na natečaju metaFORA 2022.

Pravila in pogoji sodelovanja