Na vsebinoNa glavni meni

Članstvo

Z osebnim dokumentom in mestno kartico Urbana ali že naloženo aplikacijo Urbana se oglasite v knjižnici in opravite vpis ob poravnavi članarine. Kartico Urbano lahko kupite v knjižnici.

Vpis otrok do 15. leta starosti je mogoč ob prisotnosti enega od staršev ali skrbnikov, ki ima s seboj osebni dokument in osebni dokument otroka. Mladi od dopolnjenega 15. leta starosti se lahko vpišejo sami s svojim osebnim dokumentom.

Cenik

Urbana – članska izkaznica

Uporaba knjižničnih storitev je mogoča s člansko izkaznico – mestno kartico Urbana, ki jo lahko kupite in napolnite z dobroimetjem tudi pri nas. Izberete lahko Urbano, ki jo boste koristili tudi za druge storitve v Mestni občini Ljubljana, ali pa Urbano, ki bo zgolj za uporabo knjižničnih storitev. Predšolski otroci ob vpisu prejmejo Urbano brezplačno.

Za knjižnične storitve lahko uporabljate aplikacijo Urbana ali v knjižnici registriran vaš mobilni telefon, pri katerem vam vsako transakcijo izvedeno v knjižnici vaš operater zaračuna. Z aplikacijo Urbana in registriranim telefonom zaenkrat ne omogočamo izposoje na knjigomatih.

Urejanje članstva

Pretečeno članstvo uredite osebno ob obisku knjižnice ali spletno v COBISS+.

Navodila za poravnavo dolgov s spletnim plačilom.

Vpis za ustanove

Gospodarske organizacije s plačilom članarine pridobijo pravico do uporabe ene članske izkaznice, negospodarske jih lahko uporabljajo več.

Vpis in članstvo uredite na naslovu pravne.osebe@mklj.si.

Spletni vpis

Samostojni vpis od doma je namenjen polnoletnim osebam, ki še niso člani knjižnice.

Po izvedenem vpisu in plačilu članarine lahko takoj dostopate do: e-knjig*, e-zvočnih knjig Audiobook, e-filmov v Bazi slovenskih filmov in Kanopy ter koristite ostale e-vire v naši digitalni knjižnici.

*S 1. 6. 2024 je založba Beletrina prekinila delovanje platforme Biblos. Novo platformo za izposojo e-knjig pričakujemo konec junija.

Spletni vpis

Izpis

V primeru prenehanja članstva na vašo zahtevo, prinesite v knjižnico izpolnjeno in podpisano izpisnico ter osebni dokument.

Pogoj za izpis so izpolnjene vse obveznosti do knjižnice – vrnjeno gradivo in poravnane finančne obveznosti.