Na vsebinoNa glavni meni

Zgodbe mojega kraja – natečaj za najboljšo zgodbo

Kako smo se nekoč zabavali

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije vsako leto razpiše natečaj za najboljšo zgodbo. Natečaj je namenjen vsem, ki ste že dopolnili 60 let, nosi pa naslov Zgodbe mojega kraja. Tema natečaja, Kako smo se nekoč zabavali, je vsako leto drugačna, a vedno tesno povezana z zgodovino lokalnega okolja.

Letošnji natečaj je že peti po vrsti. Poteka od 1. marca do 1. septembra 2022.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 1. septembra 2022 pošljete kratko, resnično zgodbo, povezano s kakršno koli obliko zabave v vašem kraju ali drugod po Sloveniji.

Sodelujete lahko z le eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki.

Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v septembru 2022 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na naši spletni strani ter na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Nagrade

1. nagrada: bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki

2. nagrada: letna karta za obisk Živalskega vrta Ljubljana

3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Preostalih sedem nagrajencev bo prejelo darilni paket podjetja Herba Slovenica.

Nagrajence bomo naknadno zaprosili za davčno številko ter morebitne fotografije, povezane z zgodbami. Posredovanje fotografij ni pogoj za objavo zgodbe.

Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 21 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

Delovno skupino za domoznanski natečaj sestavljajo: Edita Flegar (Mestna knjižnica Ljubljana), Anja Frković Tršan (Mestna knjižnica Ljubljana), Kristina Galun (Knjižnica Domžale), Milena Glušič (Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik), mag. Gašper Hudolin (Mestna knjižnica Ljubljana), Nataša Oblak Japelj (Cankarjeva knjižnica Vrhnika) in Barbara Škerl (Mestna knjižnica Ljubljana).

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Herba SlovenicaZavod Ivana Cankarja za kulturošport in turizem Vrhnika in Živalski vrt Ljubljana.

Arhiv natečajev

2018 2019 2020 2021