Na vsebinoNa glavni meni

Uganka

Vsaka dva meseca objavimo novo uganko in med sodelujočimi izžrebamo nagrajenko ali nagrajenca. Odgovor na uganko lahko napišete ali narišete in nam ga pošljete s pomočjo obrazca.

Rešitev uganke marca in aprila je POMLAD. Med prispelimi pravilnimi rešitvami je bila izžrebana nagrajenka Mojca Pirš, ki bo prejela darilo Mestne knjižnice Ljubljana po pošti. Čestitamo!

 

Uganka – maj in junij

Rdeči sadeži so zreli,

jih nabiram vrh drevesa,

ta gre v usta, ta v košaro,

te obesim za ušesa.

 

Vir: Anja Štefan: Sto ugank. Mladinska knjiga, 2006.

 


  ali

  Prosi starše, da izpolnijo še naslednje podatke!

  Vnos v polja označena z * je obvezen!

  Podatki o otroku:

  Podatki o starših ali skrbnikih:

  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da MKL obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke MKL, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).

  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.mklj.si/o-nas/pravilniki.