Na vsebinoNa glavni meni

Uganka

Vsaka dva meseca objavimo novo uganko in med sodelujočimi izžrebamo nagrajenko ali nagrajenca. Odgovor na uganko lahko napišete ali narišete in nam ga pošljete s pomočjo obrazca.

Rešitev uganke septembra in oktobra je bila MEGLA. Izžrebana je bila nagrajenka Veronika Najdenov, ki bo po pošti prejela nagrado. Čestitamo!

 

Uganka – januar in februar

 

Modna ikona ledenih planjav
v fraku se črnem na lov je podal.
Krila njegova namesto v nebó
vodijo v mrzlo ledeno vodó.

Ribo ulovi, poteši apetit,
a glej si ga zlomka, za njim je že kit!
Orka ne da se – lovi do plitvin.
Beži zdaj urno, dragi _______!

 

Avtorica uganke: Monika Jeglič

 


  ali

  Prosi starše, da izpolnijo še naslednje podatke!

  Vnos v polja označena z * je obvezen!

  Podatki o otroku:

  Podatki o starših ali skrbnikih:

  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da MKL obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke MKL, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).

  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.mklj.si/o-nas/pravilniki.