Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Francoski literarni krožek – Aicha M. Boughazi

Junaka romana Leïle Slimani Chanson douce, nagrajenega z Goncourtovo nagrado za 2016, bi bila rada popoln par. Želita si kariere in družine, življenja brez odrekanja. Rešitev najdeta v idealni varuški in njune sanje so naenkrat dosegljive. Vedno bolj in vedno več ji zaupata, otroka postajata nanjo vse bolj navezana, družina od nje vse bolj odvisna. […] Napeta zgodba, ki se sprašuje o materinstvu in starševstvu v sodobni družbi, o povezavi med denarjem in srečo ter o razrednih in kulturnih razlikah […]. (Vir: bukla.si)

Med septembrom 2021 in junijem 2022 v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana poteka francoski literarni krožek, v okviru katerega se enkrat mesečno v francoskem jeziku pogovarjamo o enem izmed romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha M. Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com.

Preberite še