Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Ilustracije Tine Perko

Tina Perko je rojena 24.1.1971 v Ljubljani. Leta 1997je diplomirala iz oblikovanja oblačil in tekstilij na Univerzi v Ljubljani, nato pa opravila še podiplomski študij Master in Fashion design na Instituto Marangoni v Milanu. Po končanem študiju je bila zaposlena kot modna oblikovalka v Slovenski modni industriji (Rašica, Mura).

Ob delu v modni industriji je bilo risanje na podlagi zgodb sprostitev, pobeg v svet domišljije brez omejitev. Sčasoma je prihajalo vedno več naročil za ilustriranje in njen hobi je prerastel v poklic. Tako zadnjih 14 let ilustrira slikanice, zgodbe, revije za otroke. Pri svojem delu je sodelovala s številnimi založbami v doma in v tujini (Didakta, Rokus Klett, Studio Hieroglif, Morfem, Epistola, Miles Kelly, Little Ant Books, Wendy Pye,…). Je tudi avtorica štirih izdanih slikanic: Žirafa Cveta (Lepa beseda), Ovca Boža (Didakta), Gvido in kozja vila (Mladika), Srečko in Sofija (Mladika).

Na razstavi predstavlja izbor ilustracij za slikanice, izdane pri slovenskih založbah Epistola, Chiara in Studio Hieroglif.