Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Kreativno pisanje z Leonoro Flis

Tečaj kreativnega pisanja je zasnovana tako, da se skozi srečanja spozna zakonitosti pisanja kratke zgodbe in izražanja preko pisanja. Na tak način želimo nagovoriti čim širši krog ljudi, ki imajo željo po spoznavanju pisanja in izražanja svojih razmišljanj preko pisanja zgodbe. Tečaj poteka tako, da se praktični del podkrepljuje tudi z razlagami in analizo prebranega in zapisanega. Udeleženci bodo dobili v pregled tudi nekaj teoretičnega gradiva, ki jim lahko pomaga pri kreativni praksi. Srečanja bodo primarno osnovana na praktičnem delu, torej oblikovanju lastnih zapisov, ki bodo na naslednjem srečanju tudi obravnavani in analizirani v skupini. Vsi udeleženci bodo imeli dostop do tekstov vseh v skupini, tako da bo lahko potekala skupinska obravnava.

Na tečaj bo sprejetih največ 12 udeležencev, ki jih bo na podlagi prejetih besedil izbral organizator. Če želite sodelovati, pošljite svoj tekst (zaključeno celoto ali odlomek kratke zgodbe), ki ne sme biti daljši od treh strani, na naslov: izobrazevanja@mklj.si

Rok za oddajo besedil in prijavo je 14. november 2022. Tečaj bo potekal v Knjižnici Otona Župančiča (Mediateka): 16. 11., 21. 11., 28. 11., 30. 11., 5. 12. in 7. 12., med 17.00 in 20.00.