Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Ljubiti morilca – Dragan Petrovec

Prvi del knjige nosi naslov Ljubiti morilca, po katerem je poimenovana celotna knjiga. V njem avtor piše zlasti o tem, kako si razložiti odobravajoče nagnjenje nekaterih ljudi do morilcev in drugih storilcev kaznivih dejanj. Zakaj žena zagovarja moža, ki je nasilen do otroka? Zakaj ženske pišejo Josefu Fritzlu ljubezenska pisma? Od kje izvira množično odobravanje poboja otrok Koste K.? To so vprašanja, o katerih je, poleg drugih, gost razmišljal v kolumnah, ki jih je zbral v knjigi.

Ljubiti morilca je kritika vseh, ki imajo radi morilce na specifičen način, zlasti žrtve dejanj, kasneje tudi institucije, ki odločajo o morilčevi usodi in v določenih primerih še javno mnenje.

Dragan Petrovec je avtor vrste knjig, tako strokovno publicističnih (Kazen brez zločina, Mediji in nasilje, Kult žrtve, Nasilje pod masko), kot leposlovnih (Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe, Pismo nigerijske vdove). Piše tudi kolumne, od koder sta izšli knjigi Stopinje upora in Ljubiti morilca. Z njim se bo pogovarjala Simona Solina.