Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Onkraj materialističnega prepričanja – dr. Marko Pavliha 

Najnovejša knjiga prof. dr. Marka Pavlihe je delo vrhunskega intelektualca in humanista, ki si upa (po)gledati skozi metaforični Galilejev teleskop v kvantni svet razširjene človekove zavesti. Ta sega daleč onkraj prevladujoče znanstvene materialistične paradigme, ki vključuje tudi suhoparne pravne teorije in paragrafe. Tako avtor ni več le pravnik, nekdanji politik ali ugleden profesor, marveč pogumen raziskovalec zavesti, zato je bil tudi povabljen v Galilejevo komisijo v sklopu mednarodnega Znanstvenega in medicinskega omrežja.

Avtorjevo izhodišče so znanstvena odkritja o človeku in zavesti. Svoja razmišljanja podkrepi s starodavnimi kitajskimi, hinduističnimi, budističnimi in krščanskimi spisi, z učenji novodobnih prebujenih praktikov in strokovnjakov ter s svojo originalno sintezo. Kot sam zapiše, je dopustil razumu, da svobodno zaplava v morju intuicije, radovednosti in domišljije, zdaj pa vabi bralke in bralce, da se mu pridružijo pri duhovnem čofotanju. Knjiga je letos izšla pri Založbi GV.

Dr. Marko Pavliha je bil s svojo knjigo esejev Onkraj materialističnega prepričanja  tudi med letošnjimi nominiranci za Rožančevo nagrado.

S prof. dr. Markom Pavliho se bo pogovarjala prof. dr. Manca Košir.

Dogodek, ki ga lahko spremljate tudi prek spleta na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana, pripravljamo v sodelovanju s Svetovnim etosom Slovenija.

 

Preberite še