Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Potovanja z Epikurjem: O radostih starosti

Knjiga Potovanja z Epikurjem  (OPRO, 2021) skozi različne avtorjeve prigode na grškem otoku Hidra preizprašuje smisel in nalogo starosti. Za razliko od drugih avtorjev, ki o dobri starosti razmišljajo kot o učinkovitem discipliniranju telesa in izogibanja boleznim, Daniel Klein svojo pozornost namenja iskanju pomena in nematerialni esenci starosti. Vodila za dobro starost črpa iz izkušenj in dela filozofov, kot so Montaigne, Kierkegaard, Husserl, Heidegger in Sartre, ustvarjalcev, kot so Dickens, Wilde, Sinatra in Fellini, analitikov, kot sta denimo Jacoby in Erikson ter iz pogovorov s starimi otočani.

Z gosti se bomo pogovarjali o vlogi dolgčasa in potencialu samote v starosti, o iskanju eksistencialne avtentičnosti, libidu in filozofiji izpolnitve ter o lekcijah, ki se jih za dobro življenje v starosti lahko naučimo iz metafizike, praktičnosti stoicizma, prednosti čuječnosti in pomena duhovnosti.

Na pogovoru, ki ga bo vodil Otto Gerdina, bodo sodelovali zdravnik specialist nevrolog dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med., psihiater in psihoanalitik Matjaž Lunaček, dr. med. in filozof dr. Primož Turk.

Zaradi velikega zanimanja za predstavitev knjige Daniela Kleina Potovanja z Epikurjem bomo dogodek snemali in ga neposredno (v živo) predvajali na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

Preberite še