Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Pridelava hrane brez strupov – Matjaž Zupančič

Na predavanju o uporabi EM tehnologije efektivnih mikroorganizmov bo Matjaž Zupančič, sadjar in vrtnar ter avtor številnih strokovnih člankov, spregovoril, kako je zelena revolucija, ki je prinesla mineralna gnojila in fitofarmacevtska sredstva, pozabila na koristne mikrobe in jih celo ogroža.

Na srečo se vedno bolj zavedamo njihovega pomena in koristi zdravega okolja, ki temelji prav na nepatogenih mikroorganizmih. Ti rastline ščitijo pred boleznimi, a še bolj kot naši zavezniki v boju za zdrave rastline so temelj njihove prehrane, saj jim edini omogočajo dostop do hranil v tleh.

Znanje, kako do zdrave mikrobne združbe v okolju, v katerem delamo, nam je zato lahko v veliko pomoč.

Matjaž Zupančič je vrtnar, sadjar in predavatelj z dolgo kilometrino. Predaval je kot zunanji sodelavec na izobraževanjih za odrasle na Biotehniškem centru Naklo, na Višji šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, na BF Ljubljana, katedra za ekološko kmetijstvo. Vodil je tudi številna predavanja in tečaje v organizaciji Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj in zavoda Svibna iz Leskovca pri Krškem.