Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Razstava ilustracij : Sinica in taščica – Polona Lovšin

Prvo knjigo za otroke Gorana Vojnovića je ilustrirala Polona Lovšin. Avtorja sta ustvarila ganljivo zgodbo o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ko nepričakovano izgubijo svoj dom na Ljubljanskem barju.

Ko neurje uniči njihov dom, se sinica in taščica s svojimi mladički odpravita z Ljubljanskega barja. V iskanju novega doma se jim na poti pridruži pisana druščina ptic in še tako težka preizkušnja se zdi lažja, ker na poti niso sami. Prvo knjigo za otroke Gorana Vojnovića je ilustrirala Polona Lovšin.

Goran Vojnović je eden najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev in kolumnistov, avtor številnih knjižnih uspešnic, kar trikratni kresnikov nagrajenec in prejemnik prestižne literarne nagrade angelus. Njegove knjige za odrasle so bile prevedene v številne jezike. Sinica in taščica je prva knjiga, ki jo je Goran Vojnović napisal za otroke.

Akademska slikarka in ilustratorka Polona Lovšin je upodobila mnogo šolskih učbenikov in slikanic za domače in tuje založnike. Uspešno sodeluje s številnimi slovenskimi avtorji, objavlja in razstavlja doma in v tujini. Za svoja dela je prejela več nagrad.