Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Razstava manga ilustracij – Michiyo Akaishi

Razstava predstavlja šestdeset novejših črno-belih in barvnih del japonske ustvarjalke mange Michiyo Akaishi iz njenih sedmih objavljenih manga stripov z naslovi: Zasebna igralka, Nekaj vidim za teboj, Angelske trobente, Večnost nebeške mitologije, Zaslepljujoč ~ Filmska romanca iz obdobja Taisho, Yukariko Kannazukijino elegantno odlašanje in Temačni zvitek gospoda Pozabe iz Kamakure.

Michiyo Akaishi, rojena 11. oktobra 1959 v Urawi, je diplomirala je na srednji šoli Dai-Ichi v prefekturi Saitama, nato pa obiskovala univerzo Musashino Art, kjer je diplomirala iz oblikovanja komercialnih plastičnih modelov. Leta 1979 je osvojila prvo mesto na tekmovanju Shogakukan Shinjin Comic Award.
Debitirala je z zgodbo Marshmallow Tea wa Hitori de, ki je bila objavljena januarja 1980 v izdaji mang za deklice Bessatsu Shōjo Comic. Manga One More Jump je leta 1994 prejela nagrado Shogakukan Manga za otroško mango. Leta 2008 pa je bila ena od ocenjevalk 53. tekmovanja Shogakukan Manga.

Razstavo pripravljamo v sodelovanju z Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani ob 30. obletnici slovensko-japonskih diplomatskih odnosov.