Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Refleksivni in kreativni AD HOC: Dimoski, Mačus, Fo, Mihovilović, Koršič

V pogovoru o utripu v sodobni makedonski poeziji ter tovoru na mostovnih povezovanja med slovensko in makedonsko pesniško produkcijo bodo sodelovali Slave Gjorgjo Dimoski – prejemnik nagrade Prešernovo oro 2022 (nekdanji predsednik Upravnega odbora Struških večerov poezije in član makedonskega PEN centra), makedonistka in prevajalka Lara Mihovilović ter pesnica in kritičarka Petra Koršič.

Refleksivnemu delu bo sledil kreativni AD HOC, v katerem bosta na poezijo Koršičeve in Dimoskega glasbeni in likovni odziv na slišano poezijo v živo ustvarjali pianistka in skladateljica Ingrid Mačus, ki po izpopolnjevanju na talinski univerzi deluje v Italiji in se ravno vrača s festivala NOVALIS music + art v Osjeku, ter slikarka Mojca Fo, doma priznana in tudi v tujini prodajana slikarka. Tri govorice, skupno vzdušje. Multimedijskost in poezija. Poezija, prevod, interpretacija, glasba, slika. Sinergija ustvarjalnosti jezikov.

Organizira Petra Koršič pri KUD AAC Zrakogled, soorganizacija Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Otona Župančiča. Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.