Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Slovanski bralni klub: Ahilova smrt – Boris Akunin

Na tretjem spletnem srečanju Slovanskega bralnega kluba v letu 2021 bomo spregovorili o kriminalki Ahilova smrt ruskega avtorja Borisa Akunina. Mladi kolegijski prisednik Erast Petrovič Fandorin se po več letih bivanja na Japonskem vrne v Moskvo, kjer se po naključju nastani v istem hotelu kot njegov stari znanec general Soboljev. Vendar mu srečanje z njim ni usojeno, saj general ponoči umre. V knjigi se avtor poigra z žanrom detektivskega in zgodovinskega romana, domiselno pa zastavi tudi zgradbo romana: najprej prikaže zgodbo s stališča detektiva, nato še s stališča poklicnega morilca.

Gostja bo prevajalka Lijana Dejak.

V Slovanskem bralnem klubu izpostavljamo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije. O knjigah v sproščenih pogovorih razpravljamo z njihovimi prevajalkami in prevajalci ter ustvarjalkami in ustvarjalci. Bralni klub vodita slavistki Tatjana Jamnik in Jana Šnytová.

Organizatorji: Slovanska knjižnica, Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Društvo slovenskih književnih prevajalcev in Zveza Modro-bela ptica.

Slovanski bralni klub poteka v okviru projekta Migracije v resničnosti, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Prijava

Udeležba je brezplačna, a je zaradi omejenega števila mest prijava obvezna. Prijave sprejemamo na tel. št. 01 308 56 00 ali na e-naslovu slovanska@mklj.si.

Preberite še