Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi – Tanja Pečenko, Andrej Orel in Sven Pungartnik Rauter

Muzikalca Tanja Pečenko in Andrej Orel bosta ob spremljavi pianista Svena Pungartnika Rauterja, sicer avtorja muzikala Čisto Novi Svet, v ospredje postavila duete, ki veljajo za enega (naj)pomembnejših glasbenih ter izraznih elementov žanra, preko katerega se združujejo tako glasba kot beseda, drama in ples. Da so čustva resnično najpomembnejša, med drugim dokazujejo njihove vloge v muzikalih, kot so Madagaskar, Povodni mož, Druščina, Nune v akciji in drugi.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo znanje za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu …

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.