Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi – Ajda Stina Turek in Anže Vrabec

Večer s pevko Ajdo Stino Turek posvetimo prepletu glasbe in dramskih elementov, ki jih je gostja izkusila skozi sodelovanja v različnih muzikalih v okviru študija na Berklee College of Music. Tega je nazadnje celo sklenila z avtorsko monokomedijo One Woman Show, v katero je strnila svoje življenjske izkušnje, z žanrom pa ostala tesno povezana tudi kasneje, denimo v času nastopanja na križarki. Spremljal jo bo pianist Anže Vrabec, ki smo ga med drugim srečali v muzikalih Briljantina in Cvetje v jeseni.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo znanje za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu …

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.