Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

Današnje politike, programi in strategije za razumevanje staranja temeljijo pretežno na zastarelih spoznanjih. Nujno je razvijati nove perspektive, ki bodo osvežile naš pogled na starost in staranje ter presegle tradicionalni dualizem med starostjo kot aktivnim in pasivnim obdobjem življenja. Govora bo o potencialih zorenja in doseganja modrosti v starosti ter preseganju družbenih omejitev.

Razpravljali bomo tudi o alternativnih načinih staranja, kulturi narcisizma, kultu mladosti, imperativu hitrega tempa življenja po upokojitvi, negativnem odnosu do neproduktivnega brezdelja in se poglobili v odnose, ki jih v starosti vzpostavljamo s seboj, z drugimi in s širšo družbo.

Mag. Miran Možina je doktor medicine, psihiater in psihoterapevt, direktor ljubljanske podružnice Univerze Sigmunda Freuda z Dunaja, urednik Slovenske revije za psihoterapijo Kairos, predavatelj in supervizor, pisec številnih člankov in knjig. Več let je vodil tudi psihiatrično ambulanto v domovih za starejše. Z njim se bo pogovarjal Otto Gerdina.