Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Uporaba igrač in didaktičnih iger v delovni terapiji – doc. dr. Lea Šuc

Igra je za otroka povsem vsakdanja in naravna aktivnost. Hkrati pa se uporablja tudi v delovni terapiji, saj odlično spodbuja razvoj na področju govora, gibanja, miselnih in čustvenih procesov ter ruši različne ovire, ki nastajajo zaradi primanjkljajev posameznika. Na četrtem predavanju iz cikla Pobarvajmo sive celice bomo spoznali vlogo igrač in didaktičnih iger v širšem kontekstu, ki ga lahko uporabimo kot pomoč pri spodbujanju lastnega potenciala.

Kot delovna terapevtka in mednarodna inštruktorica Razvojno nevrološke obravnave – Bobath se Lea Šuc skozi svojo kariero ukvarja z otroki s posebnim potrebami. Sodelovala je pri prvih vključitvah teh otrok v večinske šole in razvila model organizacije delovne terapije v vzgojno-izobraževalnem procesu. Je mentorica in somentorica pri diplomskih delih in avtorica ali soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter aktivna udeleženka na domačih in tujih kongresih.

 

Dogodka se lahko udeležite tudi na ZOOM-u ali na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

 

Izbor dejavnosti v tematskem tednu je namenjen osvetlitvi in poglobitvi znanja s področja dela z osebami s posebnimi potrebami.