Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Za obzidjem – Darja Korez Korenčan

Naša gostja bo večkrat nagrajena ustvarjalka kulturnih oddaj na TV Slovenija, urednica, publicistka in članica PEN-a Darja Korez Korenčan. Je avtorica petih knjig s področja glasbe, sicer pa je napisala tudi več knjig za otroke, uspešnico Korak za korakom, v kateri je razkrila svoj spopad s Covidom 19, pred kratkim pa je izšel njen četrti roman, tokrat kriminalni z naslovom Za obzidjem. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V romanu Za obzidjem gre za izmišljeno zgodbo. Avtorica tematiko črpa iz sodobne družbe, ki ji poskuša nastavljati ogledalo. Kot v vseh njenih romanih, je tudi tokrat v središču dogajanja ženska. Spoznamo tri ženske like, poleg glavne junakinje sta tu še njena hči in mama. Vse tri različno gledajo na svet kapitala, a na koncu vse spoznajo svojo veliko zaslepljenost. V romanu trčijo skupaj trije svetovi – kapitalistični, delavski in meščanski.

Zgodba govori o na videz srečni družini, ki živi na obrobju mesta v veliki vili z obzidjem. Toda počasi se izkaže, da gre za zlato kletko, v kateri še zdaleč ni vse tako, kot zgleda navzven. Hči uspešnega poslovneža je obetavna glasbenica, ki skupaj z materjo postopoma odkriva dvojno naravo in umazane mafijske posle svojega očeta.