Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Ustvari fotografijo – cikel delavnic

Spoznali se bomo z osnovami nastavitev na fotoaparatu, se preizkusili v portretni in produktni fotografiji, ter šli čez postopek končne obdelave. Zaželeno je, da se nam pridružiš na vseh štirih modulih in s tem nadgradiš svoje znanje ter da na usposabljanje prineseš lasten digitalni fotoaparat.

Prijave: https://socialna-akademija.si/ustvari-fotografijo-2023/

 

Modul 1: Spoznavanje s fotoaparatom (5. 9. 18:00-20:00)
Že veš, kaj je zaslonka?
Na našem prvem srečanju bomo spoznavali osnove fotografije in svetlobe. Spoznali bomo, kaj pomeni vsaka nastavitev, kako vpliva na fotografijo in se naučili najti naprimernejšo za vsako situacijo.

Modul 2: Svetloba (12. 9. 18:00-20:00)
Najpomembnejši element fotografije je svetloba.
Opazovali bomo, kako vpliva na našo percepcijo prostora in predmetov. Preizkusili se bomo v produktni fotografiji, zato ste vabljeni, da s sabo prinesete svoj predmet/izdelek, ki bi si ga želeli fotografirati.

Modul 3: Portret (19. 9. 18:00-20:00)
Zagotovo je najpogostejši motiv, s katerim se srečujemo, portret.
Pogovarjali se bomo o tem, kaj vse vpliva na našo percepcijo osebe na fotografiji, In kako se tega lotimo pri snovanju ideje pred samim portretiranjem, ter se potem tudi preizkusili v tem.

Modul 4: Obdelava (26. 9. 18:00-20:00)
Samo fotografiranje je le polovica dela!
Sedaj lahko že samo na telefonu dosežemo rezultate, ki bodo opazno zvišali kvaliteto našega končnega izdelka. Na našem zadnjem srečanju bomo pregledali narejene fotografije, izbrali najboljše ter jih obdelali na svojih pametnih telefonih.