Na vsebinoNa glavni meni

720 utripov srca

Jaka Tomc
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Jaka Tomc

720 utripov srca

Novo knjižno delo “bipolarca” Jake Tomca, ki se skriva tudi za založbo Manični poet, je na prvi pogled kriminalni roman, več kot primeren za branje v vročih poletnih dneh. A le na prvi dotik oz. le na prvih straneh. Kasneje se zgodba kriminalista Roka Jazbinška prelevi v nežno-trpki pogled na življenje, srečo, cilje in hrepenenje. Roman, ki se prebere na dah in drži bralca v napetosti do samega konca, je preplet čisto prave kriminalke in (predvidevam) avtorjevega osebnega filozofskega pogleda na naše življenje oz. naša življenja. V naših glavah in srcih avtor nekaj premakne in nas zapelje v razmišljanje o vrednotah, smislu življenja in o vsem, kar obstaja onkraj tega sveta in našega vsakdana. Sili nas k poglobljenemu razmišljanju o tem, kdo smo in hkrati skozi ljubezensko zgodbo osrednjega junaka Roka in njegove Kaje kaže, da se je za tisto, kar imamo radi, vredno boriti, se upirati usodi in jo skušati prelisičiti – kljub zavedanju, da nam morda ne bo uspelo. Knjiga, ki že po 720-ih utripih srca zapelje, je odličen prvi poskus avtorja v kriminalnih vodah in nam z glavnim junakom daje knjižni lik, ki odstre, da so lahko “seksi” tudi moški, ki jokajo. (dobreknjige.si)

 

Mnenja bralcev


Odlična kriminalna zgodba avtorja, ki ga nisem poznala. Z veliko preobrati in vzporednih svetov. Nagovorilo me je naslednje, tako popolno, da ni kaj dodati: “Razmišljal sem o življenju. O tem, kako krhko je. En trenutek si tu, … Naslednji trenutek te ni več … ostaneš le še kot spomin v tistih, ki so te imeli radi.”

-Mateja


Sveže in zanimivo! Na začetku nisem znala opredeliti ali gre res za kriminalko, znanstveno fantastiko, misterij, triler, filozofsko razpravo … Dejansko gre za vse skupaj in bralca posrka v razmišljanje … lahko se zaplete v stotinki sekunde. Bi rekla, da je to mala knjiga velikih razsežnosti!

-Katarina


Kljub temu, da mi fantastika ni blizu, me je roman oz. zgodba prevzela. Nisem je spustila iz rok do zadnje strani, kjer sem pa upala na drugačen razplet, kljub temu, da že na začetku napove konec.

-Breda


Bolj kot kriminalka so mi bila všeč filozofska razmišljanja o življenju, ki prepletajo osnovni zaplet. Kje so naše vrednote, kaj je naš smisel življenja, se je za tisto, kar imamo radi, vredno boriti? Kratek roman, ki ga na dušek preberemo, nam ponuja odgovor na marsikatero vprašanje.

-Darja


Čeprav nisem ljubiteljica akcijskih del, se mi je knjiga zdela zelo dobro napisana, še posebej zato, ker je izpod peresa slovenskega avtorja. Na žalost se mi zdi premalo prepoznana. Všeč mi je bila napetost, ki jo avtor drži skozi celo branje in povezanost naslova s to napetostjo.

-Jana


Kriminalka, ki na trenutke spominja na znanstveno fantastiko. V naslednjem trenutku se že znajdeš v trilerju in nenazadnje ponudi filozofsko-psihološke misli. Knjiga te lahko marsikaj nauči, če le to želiš.

-Anica


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake