Na vsebinoNa glavni meni

Angelsko hladna

Samuel Bjørk
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Samuel Bjørk

Angelsko hladna

Prvenec norveškega avtorja, ki napoveduje novo serijo kriminalnih romanov, je kompleksen, inteligenten roman, ki nas počasi povleče v temne globine človeške psihe. Dogajanje se spleta okrog mlade policistke Mie Krüger, ki se po ponesrečeni akciji, v kateri ustreli narkomana, znajde na samem robu. Iz temine jo nazadnje izvleče njen nekdanji šef, Holger Munch, ki ji ponudi sodelovanje pri novem primeru: našli so že dve trupli šestletnih deklic, s kolebnico obešenih na drevesu. Na delu je očitno premišljen in hladnokrvni morilec, ki za sabo ne pušča nobenih sledi – najhuje pa je, da verjetno ne bosta edini žrtvi. Mia in Holger se s svojo ekipo lotita preiskave primera, v katerem sledi vodijo prek skrivnostne cerkvene ločine v gozdu do lokalnega doma za ostarele, z napredovanjem pa v nevarnost spravita tudi sebe in svoje najbližje. Roman, ki se zgleduje po skandinavskih velikanih kriminalnih romanov, kot sta Jo Nesbø in Camilla Läckberg, bo več kot zadovoljil ljubitelje tega žanra. (dobreknjige.si)

 

Mnenja bralcev


Imeniten uvod v novo bralno sezono projekta Mesto bere. Kriminalista predstavljata resno konkurenco junakom skandinavskih kriminalnih romanov avtorjev Joa Nesbøa in Camille Läckberg … celo tako zelo, da sem si po Angelsko hladni hitro priskrbela še Posteljo iz peres in Zagrenjeno srce istega avtorja. Popolni božično novoletni prazniki, pa še kakšen dan več :)

-Tanja


Pisatelj Samuel Bjørk me je navdušil s svojim prvencem Angelsko hladna, zato sem prebrala tudi njegova kriminalna romana Postelja iz peres in Zagrenjeno srce, veselim se tudi branja naslednjega kriminalnega romana: Temen sneg.

-Nenka


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake