Na vsebinoNa glavni meni

Krvavi denar

Tone Frelih
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Tone Frelih

Krvavi denar

Gre za napeto kriminalko iz zbirke UMORI, ki jo je Tone Frelih zasnoval leta 2010. V šesti zgodbi skušajo kriminalisti odkriti morilca, ki so ga našli v parkiranem avtomobilu v kleti znane ljubljanske parkirne hiše. Podatki, ki jim jih ponujata mrtvec in lokacija zločina, so skopi, pripeljejo pa jih do podjetja in sodelavcev ter znancev umorjenega. Toda odkritje resničnega morilca in vzrokov za umor preseneti tudi kriminaliste. Kot filmski režiser in scenarist ima pisatelj pred seboj zelo jasno predstavo tako o sami zgodbi kot tudi o likih, ki so glavni protagonisti zgodbe. Zato je branje napeta pustolovščina od začetka do konca zgodbe. (Suzana Horvat Perne)

 

Mnenja bralcev


Kriminalni roman, ki je izšel že leta 2017, vendar pogumno opisuje korupcijo na področju policije, bančništva in politike. Še zlasti me je presenetila uporaba določenega priimka – osebe, ki deluje na političnem področju. Seveda je že na prvem listu knjige napisano: “Vse osebe in dogodki so izmišljeni.”

-Nenka


Primer umora solastnika enega od ljubljanskih investicijskih podjetij se je zgodil ravno v času praznikov in ko se je vodja ljubljanskih kriminalistov poškodoval v hribih. Tako je moral primer voditi njegov namestnik. Njihovo iskanje drži bralca v napetosti od začetka do konca romana. Roman je zelo poučna zgodba, kako se lahko … znajdejo ožji družinski člani v duševnih stiskah, ko vidijo rešitev samo v končnem obračunu s svojimi moralno pokvarjenim partnerjem.

-Zvezdan


Zanimiva zgodba, ki prikazuje vztrajno iskanje motiva za umor in je nabor možnih osumljencev zelo dolg. Vsekakor je morilec “presenečenje” in ni bil med mojimi kandidati. Knjiga bralcu ne pusti dihati, saj te ves čas drži v pričakovanju novih informacij.

-Tomaž


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake