Rastlinski nadomestki mleka, jogurta, namazov in sirov
Rastlinski nadomestki mleka, jogurta, namazov in sirov
- Avtor: Erika Gioahin
- Zvrst: Kulinarika
- Jezik: slovenski
- Ciljna skupina: odrasli
- Leto izida: 2022
- Fizični opis: 120 str., 24 cm
- Oznake: fermentacija, kuharski recepti, laktozna intoleranca, mlečni nadomestki, rastlinski nadomestki, veganska prehrana
Različni dejavniki (okoljski, etični, zdravstveni) nas vedno bolj usmerjajo k pretežno rastlinski prehrani. Če je bilo še desetletje nazaj načrtovanje izključno rastlinske prehrane za marsikoga preveč zapleteno, smo v današnjem času priča vedno novim in vedno bolj dodelanim rastlinskim nadomestkom, ki olajšajo načrtovanje polnovrednih obrokov. Priročnik Rastlinski nadomestki se osredotoča na izdelavo rastlinskih nadomestkov mlečnih izdelkov, in sicer pretežno s fermentacijo. Večinoma jih izdelujemo iz oreškov, semen, žit in stročnic. Doma lahko izdelamo praktično vse nadomestke, od mleka, smetane, sirov, skute, jogurtov, kefirjev in namazov. Poleg napotkov za izdelavo priročnik vsebuje še druge koristne informacije, kot so shranjevanje izdelkov in rok uporabe.