četrtek, 15. februarja 2024

8. natečaj “branju prijazna občina” za leto 2024

Občine ponovno vabljene k prijavi na natečaj, ki poteka od Prešerna do Prešerna, od 8. februarja do 3. decembra.

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije občine spet vabijo k prijavi na natečaj, na katerem se bodo potegovale za naziv Branju prijazna občina. Projekt, ki letos poteka že osmič, je uspešno spodbudil občine, da z različnimi aktivnostmi in ukrepi izvajajo spodbujanje izboljšanja bralne pismenosti in bralne kulture. Skupaj je od leta 2017 nazive Branju prijazna občina prejelo 63 občin.

Javni natečaj bo potekal med 8. februarjem in 30. septembrom 2024, naziv Branju prijazna občina pa bo podeljen 1. decembra 2024 v okviru dogodkov za Ta veseli dan kulture.

Besedilo javnega natečaja najdete tukaj

Podaljšanje veljavnosti naziva Branju prijazna občina

Letos potečejo tri leta od podelitve naziva Branju prijazna občina v letu 2021, kar pomeni, da morajo občine, ki so v tem letu pridobile naziv, pripraviti vlogo za njegovo podaljšanje. Rok za oddajo vloge je do 30. 9. 2024 na naslov Združenja splošnih knjižnic.

Vsa navodila in obrazec za prijavo so v besedilu Podaljšanje naziva Branju prijazna občina – navodila za postopke podaljšanja.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Vesno Horžen iz Združenja splošnih knjižnic.