torek, 30. januarja 2024

Druga frekvenca

Druga izdaja cikla bo na oder postavila izvajalce, ki uspešno delujejo na vsaj dveh umetniških poklicnih področjih vezanih na glasbo. Predstavili se bodo priznani instrumentalisti oz. vokalisti, ki se enakovredno predstavljajo hkrati kot avtorji, pedagogi, producenti, tonski tehniki, uradniki (v institucijah posvečenimi glasbi) ali igralci, s čimer vsekakor bogatijo kulturniški prostor ter dvigujejo raven delovanja.

Srečanja temeljijo na pogovorih, ki bodo izpostavila nujnost večplastnega delovanja, njene prednosti in slabosti, pa tudi ključne cilje ter strategije posameznikov za vsakega od področij. Klepet bo dopolnil koncert. Tako občinstvu posredujejo zgodbe skrite za notami in osnovna orodja za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega. S tem si prizadevajo vzgajati poslušalstvo in popularizirati v javnosti redkeje zastopane žanre, hkrati pa glasbenike spodbujati k drugačni predstavitvi svojega dela.

Program pripravlja kritičarka, glasbena publicistka, urednica in muzikologinja Nina Novak, ki se bo z gosti tudi pogovarjala.