petek, 3. februarja 2023

Išči službo, najdi smer!

Priročnik za vse (mlade), ki vstopajo na trg dela

V Mestni knjižnici Ljubljana smo v sodelovanju s Socialno akademijo in Zavodom Nefiks izdala priročnik, ki iskalcem zaposlitve pomaga, da je vstop na trg dela čim bolj prijeten in čim manj stresen.

V njem so zbrani pomembni koraki, ki jih mora osvojiti vsak, ki se znajde na trgu dela. Tisti najbolj osnovni in hkrati izjemno pomembni: od urejanja zavarovanj do prijave na Zavodu za zaposlovanje ter tudi vse priložnosti, ki se ponujajo iskalcem zaposlitve v Ljubljani – od galerij, muzejev, gledališč in seveda knjižnice, da bi čas iskanja zaposlitve izkoristili kar se da učinkovito. V priročniku se boste naučili tudi uspešnega načrtovanja kariere, postavljanja ciljev in priprave zaposlitvene dokumentacije. Seznanili se boste z napotili za javni nastop, ki je osnova vsakega zaposlitvenega razgovora. Na enem mestu so zbrani tudi viri za iskanje zaposlitve, kratek pregled Zakona o delovnih razmerjih, predstavitev podjetništva ter vas spodbujali k članstvu v mladinskih organizacijah ter beleženju neformalno pridobljenega znanja.

Ko dobimo službo, se naše življenje spremeni. Svoboda, ki jo poznamo, se zmanjša, naš vsakdan postane drugačen. V priročniku najdete odlične nasvete o zdravju, hrani in gibanju, upravljanju z vsakdanom, da imate še vedno čas za svoje hobije. Poučili se boste tudi o pravicah in dolžnostih ter kako se izogniti ali pa reševati morebitne konflikte.

Priročnik je na voljo za izposojo v naših enotah in na spletu:

Prenesi priročnik