petek, 8. septembra 2023

Knjižnica na delovnem mestu

Projekt Knjižnica na delovnem mestu pozornost namenja branju zaposlenih v podjetjih in zavodih v Ljubljani in bližnji okolici. V posamezni organizaciji vzpostavimo začasno knjižnico za zaposlene, ki si izbrane knjige lahko odnesejo domov, preberejo ter vrnejo v svojem podjetju. Na ta način omogočamo hiter, enostaven in brezplačen dostop do knjig. V začasno knjižnico uvrstimo aktualne in kakovostne knjige, pri čemer upoštevamo tudi želje potencialnih bralcev. V branje ponudimo leposlovne in strokovne knjige, poezijo, potopise, biografije ter različne priročnike.

Vsakemu sodelujočemu podjetju v letu, ko sodeluje pri projektu, podarimo enoletno članarino in tako omogočimo izposojo gradiva tudi v mreži knjižnic Mestne knjižnice Ljubljana. Ob postavitvi začasne knjižnice podjetju priskrbimo pohištvo oziroma police za postavitev gradiva, knjige dostavimo ter postavimo po vsebinskih sklopih. Dodamo tudi ustrezen promocijski material s seznamom vseh knjig, ki so na razpolago. Podjetje poskrbi za primeren prostor ter za skrbnika začasne knjižnice.

Vsako leto projekt pričnemo na prvi dan Nacionalnega meseca skupnega branja, 8. septembra, zaključimo pa v februarju naslednje leto. Če želi k projektu pristopiti tudi vaše podjetje, nam za več informacij pišite na knjizna.policka@mklj.si. Prijave zbiramo do 30. aprila 2024.