ponedeljek, 21. novembra 2022

Nagrada Združenja splošnih knjižnic in nagrada portala Dobreknjige.si

Združenje splošnih knjižnic je 18. novembra, na Dnevu splošnih knjižnic v Krškem, podelilo nagrade za najboljše knjižnične projekte, ki so nastali v obdobju zadnjih treh let.

V Mestni knjižnici Ljubljana smo prejeli nagrado za projekt Bedimo z Leonardom – noč v knjižnici.

Mladi med 12. in 15. letom aktivno preživijo noč v knjižnici in se na poljuben način z dogodki in različnimi poskusi na temo naravoslovja, tehnike, matematike in informatike seznanjajo z znanostjo. Splošno knjižnico tako predstavljamo udeležencem in javnosti kot prostor promocije znanja in znanosti.

V letošnjem letu je bila prvič podeljena nagrada tudi za ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si.

Priznanje za najboljšo ustvarjalko bralnih priporočil na portalu slovenskih splošnih knjižnic Dobreknjige.si v letu 2021 je prejela naša sodelavka in bibliotekarka Jana Maja Valentinčič. Kot je v obrazložitvi zapisala strokovna komisija, Jana Maja Valentinčič bogati vsebino portala tako s kvaliteto kot tudi kvantiteto bralnih priporočil. Pri tem se poglablja v dela zahtevnejših slovenskih in tujih avtorjev in jih predstavlja poglobljeno analitično, jasno in komunikativno.

Podeljeni sta bili še nagradi Knjižnici Lenart za projekt Od pobude lačni morda? Do knjige Ke´mo jeli? ter Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota za projekt Katalogizacija judovskih molitvenikov in obrednih knjig iz obdobja 1779 do 1942.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Novica o dogodku