torek, 7. septembra 2021

Poletni bralci, ste že oddali svoje bralne sezname?

Čas imate še do petka, 10. septembra.

V naše knjižnice je prispelo že ogromno bralnih seznamov mladih poletnih bralcev in mnenj o prebranih knjigah. Vsakemu posebej se zahvaljujemo za sodelovanje. Veseli smo, da ste tudi letos preživeli poletne dni v družbi knjig in svoja branja delili z nami.

Če je kdo pozabil oddati seznam, lahko to še vedno stori do petka, 10. septembra, ko zaključujemo poletno bralno akcijo. Seznam lahko oddate v svoji najbližji knjižnici, pošljete po navadni pošti na naslov: Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: poletavci@mklj.si, lahko pa ga oddate na tej povezavi. NajPoletavci lahko svoja branja oddate tukaj.

Tudi letošnja zaključna prireditev zaradi trenutnih razmer ne bo izvedena kot običajno. Za vas pripravljamo spletno nagradno žrebanje, ki si ga boste lahko ogledali, ko se poletje prevesi v jesen. Spremljajte nas v sredo, 22. septembra, ob 17. uri na našem Facebook profilu.

Žrebali bomo glavni nagradi: električni pikado za Poletavce (podarja Hervis) in bralnik za NajPoletavce (podarja Beletrina) ter nekaj dodatnih nagrad:

Prevzem majic in priznanj bo možen od 1. oktobra dalje v knjižnici, v kateri ste oddali seznam. Če ste seznam oddali po navadni pošti, e-pošti ali z uporabo spletnega obrazca, boste majico in priznanje lahko prevzeli v knjižnici, kjer ste se vpisali. Če nimamo vašega podatka o vpisu, bo prevzem možen v Knjižnici Otona Župančiča. O točni lokaciji prevzema bo vsak poletni bralec predhodno obveščen po e-pošti.

Upamo, da nam bo jesen 2022 bolj naklonjena – da bomo lahko novo poletno bralno dogodivščino po dveh letih zopet zaključili v vaši družbi, ki jo že pošteno pogrešamo.
Uspešno in zdravo novo šolsko leto vam želimo knjižničarji Mestne knjižnice Ljubljana.